Rakes Garden Rakes – Fiskars Rakes Αξιολογήθηκε

7
Rakes Garden Rakes – Fiskars Rakes Αξιολογήθηκε

Τώρα που έχω ανακάμψει κυρίως από τους εξαντλητικούς μήνες εκ νέου εξωραϊσμού της μπροστινής αυλής μας, αναλογίζομαι μερικά από τα εργαλεία με τα οποία εξοικειώθηκα πολύ κατά τη διάρκεια αυτού δοκιμασία εκπλήρωσης του έργου. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι η αυλή σας, οι τσουγκράνες κήπου είναι μια κατηγορία βασικών εργαλείων εξωραϊσμού που είναι πολύ βολικά. Σίγουρα προτιμώνται από το να μαζεύουν μεμονωμένα φύλλα ή κόκκους βρωμιάς με το χέρι. Μας εστάλησαν δύο τσουγκράνες Fiskars για αξιολόγηση και τα αποτελέσματα των δοκιμών μας δεν δείχνουν κανένα έλεος, οι πολυετείς δοκιμές πεδίου μπορεί να σας εκπλήξουν. Είτε ψάχνετε για τσουγκράνες κήπου για τον κήπο Zen σας είτε αναζητάτε μια φαινομενικά ατελείωτη ποσότητα βρωμιάς και βράχου, ρίξτε μια ματιά στην κριτική μας για αυτές τις δύο τσουγκράνες Fiskars: τη Τσουγκράνα Fiskars Pro και τη Τσουγκράνα Αλουμινίου Fiskars Ergo.

Επισκόπηση Rakes Κήπου

Οι τσουγκράνες κήπου που συζητάμε σήμερα είναι ρακές με άκαμπτα δόντια (τα δόντια είναι τα μικρά δάχτυλα των ρακών). Σε αντίθεση με τις τσουγκράνες φύλλων με τα μακριά, ευρέως διαδεδομένα, εύκαμπτα δόντια τους, οι τσουγκράνες κήπου έχουν πολύ πιο συμπαγή και άκαμπτη κατασκευή. Ενώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να τσουγκράνετε φύλλα, είναι πιο κατάλληλα για τσουγκράνα μέσα από πιο πυκνά υλικά όπως βρωμιά, χαλίκι, άμμο ή ακόμα και σάπια φύλλα από καουτσούκ. Οι τσουγκράνες κήπου κάνουν καλή δουλειά στο να τραβούν μεγαλύτερα υπολείμματα όπως κλαδιά από έναν κομμένο θάμνο, από λεπτότερο υλικό που περνά μέσα από τα δόντια. Είναι επίσης πολύ χρήσιμα για βαθμολόγηση. Για την ταξινόμηση μεγαλύτερων περιοχών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια τσουγκράνα τοπίου. Οι τσουγκράνες τοπίου είναι βασικά μια πολύ μεγάλη τσουγκράνα κήπου.

Βίντεο κριτικής Fiskars Rakes

Fiskars Pro Rake

Το Fiskars Pro Rake είναι μια από τις βαρύτερες τσουγκράνες που έχουμε συναντήσει. Διαθέτει λαβή από εξωθημένο αλουμίνιο με ραβδώσεις για πρόσθετη αντοχή. Η σύνδεση μεταξύ της ατσάλινης κεφαλής τσουγκράνας και της αλουμινένιας λαβής έχει διπλά πριτσίνια. Αυτό το σημείο σύνδεσης είναι επίσης αρκετά μεγάλο, δίνοντας σε ολόκληρο το Fiskars Pro Rake μια πολύ βαριά αίσθηση.

fiskars pro rake
Το Fiskars Pro τσουγκράνα σκίζει το αχυρόχορτο και ξεριζώνει σαν ασβός.

Το άκρο της λαβής της τσουγκράνας έχει ένα πολύ ωραίο καλούπι, το οποίο μπορεί να κάνει το χειρισμό αυτού του εργαλείου ελαφρώς λιγότερο επώδυνο στα χέρια σας. Το υπερκαλούπι είναι επίσης πολύ σφιχτό, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να εκτοξεύσετε κατά λάθος την τσουγκράνα σας στα κάτω σημεία του κήπου σας.

Το επιχειρηματικό τέλος του Fiskars Pro Rake είναι εκεί όπου συμβαίνει όλη η μαγεία. Ενώ οι περισσότερες τσουγκράνες κήπου έχουν μια σύνδεση σε κάθε άκρο της τσουγκράνας, αυτό το μοντέλο έχει επίσης μια τρίτη σύνδεση στη μέση. Οι χαλύβδινες ράβδοι που συνθέτουν τις τρεις συνδέσεις αυτής της τσουγκράνας φαίνεται να είναι στιβαρά συγκολλημένες στη θέση τους και δημιουργούν μια πολύ συμπαγή τσουγκράνα.

Αν αναποδογυρίσετε το Fiskars Pro Rake, θα βρείτε μια παχιά μπάρα σαν λεπίδα που είναι εξαιρετική για ταξινόμηση. Το βάρος της κεφαλής το βοηθά επίσης να έχει καλή απόδοση για εφαρμογές βαθμολόγησης. Οι περισσότερες τυπικές τσουγκράνες κήπου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ταξινόμηση, αλλά συνήθως βασίζεστε στο επίπεδο τμήμα που συνήθως είναι το στήριγμα για τα δόντια. Το Fiskars Pro Rake κατασκεύασε ξεκάθαρα την άλλη πλευρά των δοντιών βαρέως τύπου για τη διαχείριση εξίσου βαρέως τύπου βαθμολόγησης.

fiskars pro γκανιότα κεφάλι
Γερά δόντια, βαριά κατασκευή και αναποδογυρισμένη πλευρά εξαιρετική για βαθμολόγηση.

Συνολικά, το Fiskars Pro Rake ήταν ένα εργαλείο που εμπνέει εμπιστοσύνη. Χειρίστηκε μια πληθώρα τυπικών εργασιών με τσουγκράνα κήπου με ευκολία. Το Pro Rake έτεινε επίσης να υπερέχει όταν εργάζεστε με βαρύτερα υλικά όπως χαλίκι, αποσυντεθειμένος γρανίτης και βαθμολόγηση πιο επίμονου εδάφους. Λάβετε υπόψη σας εάν σκοπεύετε να κάνετε οποιαδήποτε ταξινόμηση με τσουγκράνες κήπου, βοηθάει εάν το χώμα είναι κάπως χαλαρό, ώστε το πίσω μέρος της τσουγκράνας να μπορεί να το δαγκώσει.

Αν και το βάρος του Fiskars Pro Rake ήταν χρήσιμο σε ορισμένες εργασίες όπου μια ελαφρύτερη τσουγκράνα δεν θα μπορούσε πραγματικά να σκάψει, γενικά η γκανιότα εξακολουθεί να φαίνεται βαριά. Η βαριά κατασκευή της γκανιότας έχει το κόστος της επιπλέον προσπάθειας για να χειριστείτε τη γκανιότα. Αυτή η επιπλέον προσπάθεια είναι λιγότερο ευκίνητη και προκαλεί περισσότερη κούραση κατά τη διάρκεια μακροχρόνιων συνεδριών τσουγκράνας. Εξακολουθώ να προτιμώ το Fiskars Pro Rake για βαρύτερο και πιο επίμονο υλικό και βρωμιά. Ωστόσο, προτιμώ μια ελαφρύτερη τσουγκράνα βάρους για τις περισσότερες εργασίες, κάτι που μας φέρνει στο Fiskars Ergo Aluminium Rake.

Τσουγκράνα Αλουμινίου Fiskars Ergo

fiskars ergo τσουγκράνα αλουμινίου
Ξεκινώ τον κήπο μου με τη γκανιότα αλουμινίου Fiskars Ergo.

Η εμπειρία μου στον μαραθώνιο με τις τσουγκράνες κήπου ξεκίνησε με το Fiskars Ergo Aluminium Rake. Όταν παρέλαβα για πρώτη φορά το κουτί από τη Fiskars, ήταν τόσο ελαφρύ που δεν ήμουν σίγουρος ότι υπήρχε τίποτα μέσα. Σίγουρα, υπήρχε μια τσουγκράνα εκεί μέσα!

Αν ένας μινιμαλιστής σχεδίαζε μια τσουγκράνα, αυτή η γκανιότα του Fiskars θα ήταν πιθανότατα πολύ κοντά σε αυτό που θα έβρισκε. Το στέλεχος στη γκανιότα Fiskars Ergo είναι. . . . εργονομικό. Ένα κωνικό οβάλ είναι η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να βρω για αυτό. Είναι πολύ άνετο στο κράτημα και στο χειρισμό.

fiskars ergo rake
Το εξαιρετικά μικρό βάρος κάνει τη γκανιότα αλουμινίου Fiskars Ergo κατάλληλη για όλα τα μεγέθη.

Υπάρχει επίσης ένα overmold στο άκρο της γκανιότας, αλλά είναι πολύ πιο κοντό από αυτό που είδαμε στην pro Fiskars γκανιότα. Το καλούπι έχει ακριβώς το σωστό μέγεθος για να το πιάσετε με το πίσω χέρι, ενώ το μπροστινό χέρι λειτουργεί την κύρια λαβή. Δυστυχώς, το overmold έχει τη συνήθεια να γλιστράει ή ακόμα και να ξεκολλάει εντελώς από τη λαβή κατά τη διάρκεια εξαιρετικά ενθουσιωδών έργων τσουγκράνας. Θα ήθελα να είχα δει τη λαβή καρφωμένη στη θέση της για να το αποφύγω. Το overmold στη γκανιότα Fiskars Pro είναι πιο άνετο και πιάσιμο από αυτό της γκανιότας ergo.

Τα δόντια στο επαγγελματικό άκρο της τσουγκράνας αλουμινίου Fiskars Ergo είναι ελαφριά αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ ανθεκτικά. Σε αντίθεση με τη γκανιότα Fiskars pro, δεν υπάρχει ειδική μπάρα ξύστρας στην πίσω πλευρά των δοντιών. Ακόμα κι έτσι, αναποδογυρίζω συνήθως τη γκανιότα και χρησιμοποίησα το πίσω μέρος των δοντιών για να εξομαλύνω το υλικό, όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα „zen garden“ μερικές εικόνες στη σελίδα.

fiskars ergo rake
Εδώ μπορείτε να δείτε έναν άνθρωπο πλήρους μεγέθους να χειρίζεται με επιτυχία την ελαφριά, ευκίνητη και εκπληκτικά δυνατή γκανιότα Fiskars ergo.

Οι πρώτες μου εντυπώσεις σε αυτή τη γκανιότα Fiskars ήταν ότι η γκανιότα ήταν πολύ ελαφριά και αδύναμη για να κάνει οτιδήποτε πέρα ​​από τις εργασίες ελαφριάς χρήσης. Αυτή η πρώτη εντύπωση αποδείχθηκε εντελώς λανθασμένη. Συνέχισα να χρησιμοποιώ τη γκανιότα Fiskars Ergo σε όλο και πιο βάναυσες εργασίες με την υπόθεση ότι θα την έσπαγα. Αντίθετα, η τσουγκράνα συνέχισε να κάνει το πράγμα της, ασυγκίνητη. Η γκανιότα που ήταν τόσο ελαφριά και εύκολη στην εργασία ήταν οι λόγοι που συνέχισα να την προσπαθώ πρώτα.

Το Fiskars Ergo Rake είναι εύκολο να το σηκώσετε και να το τοποθετήσετε, γεγονός που καθιστά ευχάριστη την εργασία μαζί του. Λοιπόν, όσο απολαυστικό μπορεί να είναι η τσουγκράνα. Παρά την ελαφριά του αίσθηση, δεν έχω βρει ακόμη μια εργασία τσουγκράνας που δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει. Αν ψάχνετε για μια καλά κατασκευασμένη τσουγκράνα που να είναι τόσο ανθεκτική όσο και αποτελεσματική στην εργασία, συνιστώ ανεπιφύλακτα τη γκανιότα αλουμινίου Fiskars Ergo.

Έχετε μια προτιμώμενη τσουγκράνα κήπου ή σχόλια για αυτές τις τσουγκράνες της Fiskars; Αν ναι, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω!

Fiskars Pro Rake:

Αγορασε τωρα – μέσω Amazon

Τσουγκράνα Αλουμινίου Fiskars Ergo Garden:

Αγορασε τωρα – μέσω Amazon

Schreibe einen Kommentar