Milwaukee Hatchet M12 FUEL Pruning Saw Review – The Quicker Hacker Upper

4
Milwaukee Hatchet M12 FUEL Pruning Saw Review – The Quicker Hacker Upper

Τα τελευταία χρόνια, το Milwaukee Tool αύξησε σταθερά τη γκάμα των τροφοδοτούμενων με μπαταρία, προηγμένου OPE (Outdoor Power Equipment). Η συστοιχία περιλαμβάνει κουρευτικές μηχανές φρακτών, φυσητήρες, ψαλίδια χορδών, αλυσοπρίονο με μπάρα 16″ και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα εργαλεία βασίζονται στην πλατφόρμα M18 FUEL του Milwaukee, χρησιμοποιώντας μπαταρίες 18 V για να τροφοδοτούν τους κινητήρες χωρίς ψήκτρες. Με την προσθήκη του Milwaukee Hatchet M12 FUEL Pruning Saw, το Milwaukee «διακλαδώνεται» προσθέτοντας ένα εργαλείο 12V στο οπλοστάσιο του OPE. Έστειλαν ένα μαζί στο HomeFixated HQ και μας είπαν να κόψουμε πράγματα – και να διασκεδάσουμε!

τσεκούρι του Μιλγουόκι
Το νέο Hatchet Miiwaukee, όλο καθαρό και λαμπερό…προς το παρόν.

Με δυνατότητα τροφοδοσίας από οποιαδήποτε μπαταρία Milwaukee M12, το Milwaukee Hatchet σχεδιάστηκε για να χειρίζεται τις πιο συνηθισμένες εργασίες κλαδέματος. Μια ράβδος 6″ επιτρέπει στο πριόνι να χειρίζεται εύκολα άκρα σκληρού ξύλου 3″ και οι αιχμές λυγισμού διευκολύνουν τον έλεγχο αυτών των κοπών. Ακολουθεί η λίστα με τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές, μαζί με ένα γρήγορο βίντεο προώθησης από το Milwaukee:

• Ο κινητήρας χωρίς ψήκτρες POWERSTATE™ παρέχει τη δύναμη για την ολοκλήρωση των κοπών σε απαιτητικά υλικά
• Η αλυσίδα Full House ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς και προσφέρει καθαρές κοπές
• Ο τεντωτήρας αλυσίδας εύκολης πρόσβασης επιτρέπει γρήγορες ρυθμίσεις στην τάση της αλυσίδας
• Το Automatic Oiler προσφέρει σωστή λίπανση αλυσίδας και αυξημένη παραγωγικότητα
• Το ημιδιαφανές δοχείο λαδιού επιτρέπει καθαρή ορατότητα στα επίπεδα λαδιού
• Όλες οι αιχμές λυγίσματος μετάλλων επιτρέπουν αυξημένη μόχλευση κατά τις εφαρμογές
• Το Variable Speed ​​Trigger αυξάνει τον έλεγχο του χρήστη
• Ενσωματωμένη αποθήκευση για Scrench
• Εργαλείο με μπαταρία ζυγίζει λιγότερο από 5 λίβρες.
• Μέρος του συστήματος M12™, που διαθέτει περισσότερες από 100 λύσεις.
• Μήκος 16,56″
• Πλάτος: 3,76”
• Βάρος: 4,1 λίβρες.

Getting A Handle On The Milwaukee Hatchet

Το Milwaukee Hatchet διατίθεται ως γυμνό εργαλείο ή σε ένα κιτ. Το Milwaukee μας έστειλε το κιτ για αξιολόγηση, το οποίο περιλαμβάνει μπαταρία M12 XC 4,0 Ah. Όταν έφτασε το πριόνι, και το γλίστρησα από το κουτί, η πρώτη μου σκέψη ήταν „Ουάου – είναι λίγο!“. Είναι επίσης πολύ ελαφρύ, ζυγίζει λιγότερο από πέντε κιλά με τοποθετημένη την μπαταρία.

Το Milwaukee Hatchet είναι εύκολο να το πιάσεις και να το χρησιμοποιήσεις.

Το Milwaukee έκανε το δοκιμασμένο και αληθινό όταν επέλεξε εξαρτήματα για το επιχειρηματικό τέλος του Milwaukee Hatchet. Το πριόνι χρησιμοποιεί μια ράβδο οδηγού Όρεγκον και μια αλυσίδα χαμηλού κλωτσήματος, η οποία περιλαμβάνει μια αιχμή σε κάθε σύνδεσμο. Αυτό ελαχιστοποιεί τους κραδασμούς και κάνει πιο ομαλή κοπή. Το πριόνι συνοδεύεται από μια θήκη για τη ράβδο οδηγού, για την προστασία της αλυσίδας – και οτιδήποτε έρχεται σε επαφή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης και της αποθήκευσης.

Το λαστιχένιο καλούπι στη λαβή το καθιστά άνετο στο κράτημα και λιγότερο πιθανό να γλιστρήσει, ενώ υπάρχει άφθονο χώρο ακόμη και για μεγάλα χέρια. Ένας προφυλακτήρας αρθρώσεων στο επάνω μέρος του πριονιού βοηθά στην προστασία του χεριού στήριξης όταν κάνετε κοψίματα με τα δύο χέρια.

τσεκούρι του Μιλγουόκι
Το πριόνι συνοδεύεται από μια ράβδο Oregon και αλυσίδα και ελαστικό καλούπι στη λαβή.

Προετοιμασία για να πετάξουν τα τσιπ

Έξω από το κουτί, το Milwaukee Hatchet είναι σχεδόν έτοιμο να πιάσει δουλειά. Λάβετε υπόψη σας, παρόλο που είναι μικρό, εξακολουθεί να είναι αλυσοπρίονο. Όπως με κάθε αλυσοπρίονο που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία ή δύο φορές, χρειάζεται μια παροχή λαδιού για να διατηρήσει την ομαλή περιστροφή της αλυσίδας στο αυλάκι της.

Το πριόνι σας θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση αν προσέξετε αυτήν την προειδοποιητική ετικέτα…

Το γέμισμα της δεξαμενής στο Milwaukee Hatchet είναι παρόμοιο με το λάδι στα περισσότερα αλυσοπρίονα πλήρους μεγέθους. Ξεστρέψτε το καπάκι, γεμίστε το δοχείο με λάδι αλυσίδας καλής ποιότητας και επανατοποθετήστε το καπάκι.

Γλουγκ, γλουγκ, γλουγκ…

Στη χρήση μας, ο μηχανισμός αυτόματου λιπαντικού του πριονιού λειτούργησε καλά για να διατηρήσει την αλυσίδα λιπασμένη και κάναμε ένα καλό κομμάτι κοπής προτού χρειαστεί άλλο ένα ποτό. Ένα μικρό ημιδιαφανές παράθυρο στη δεξαμενή λαδιού σας βοηθά να παρακολουθείτε τη στάθμη των ζωτικών υγρών του πριονιού.

Ένα ημιδιαφανές παράθυρο σάς ενημερώνει πότε είναι ώρα για αναπλήρωση.

Μόλις λιπανθεί το πριόνι, είναι καλή πρακτική να βεβαιωθείτε ότι η αλυσίδα είναι σωστά τεντωμένη και ότι το παξιμάδι που συγκρατεί τη ράβδο οδήγησης στη θέση του είναι καλό και σφιχτό. Το πριόνι συνοδεύεται από μια λαβή που απομονώνεται στο σκάφος, για να γίνει αυτή η εργασία απλή. Εάν η αλυσίδα παρουσιάζει χαλάρωση, χαλαρώστε το παξιμάδι της ράβδου οδήγησης, ρυθμίστε τη βίδα σύσφιξης μέχρι να σφίξει στον οδηγό και, στη συνέχεια, σφίξτε ξανά το παξιμάδι.

Το scrench αποθηκεύεται με ασφάλεια στο σκάφος…
τσεκούρι του Μιλγουόκι
Έτοιμος να φέρει την ένταση.

Πριν ξεκινήσετε το κόψιμο, θέλουμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι παρά το μέγεθός του, αυτό είναι ένα σοβαρό εργαλείο κοπής. Εάν το αντιμετωπίζετε ως τέτοιο, χρησιμοποιώντας την κοινή λογική και τα κατάλληλα ΜΑΠ (Εξοπλισμός Ατομικής Προστασίας) όταν εργάζεστε με αυτό, θα πρέπει να είστε εντάξει. Εάν όχι, κρατήστε κάποιον σε αναμονή για να σας μεταφέρει στο ER…

Τουλάχιστον, χρειάζεστε προστασία ματιών Z87.1 και ένα ζευγάρι βαριά γάντια δεν θα μπορούσε να βλάψει. Το εγχειρίδιο χρήσης που συνοδεύει το Milwaukee Hatchet έχει και άλλες προτάσεις για προστατευτικό εξοπλισμό. Περιλαμβάνει επίσης μερικές άλλες χρήσιμες πληροφορίες, με συμβουλές για τη στάση κοπής, τις τεχνικές άκρων και άλλες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εργάζεστε με ασφάλεια και να συντηρείτε το πριόνι. Σου λένε ακόμη και πώς να ακονίσεις την αλυσίδα.

Το Milwaukee Hatchet αρχίζει να λειτουργεί

Όταν έφτασε το Milwaukee Hatchet, ήμουν στη φάρμα μας. Ήταν αργά το φθινόπωρο και δεν μου είχαν μείνει πολλές δουλειές όπου θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Ήθελα να το ανάψω, όμως, έτσι το χρησιμοποίησα για να κόψω μερικούς θάμνους. Ήταν σοβαρή υπερβολή, δεδομένου του μικρού μεγέθους των κλαδιών, αλλά δουλεύεις με αυτό που έχεις, σωστά;!

Οι θάμνοι βρίσκονταν στο μονοπάτι μιας μελλοντικής επέκτασης του καταστρώματος. Και κυρίως πολύ άσχημο, τέλος πάντων.

Μερικοί από τους θάμνους ήταν αγκαθωτοί και οι περισσότεροι έπρεπε να συγκρατηθούν, ώστε να μπορώ να κάνω τα κοψίματα στη βάση. Το Hatchet ήταν πολύ εύκολο στη χρήση με το ένα χέρι και μου αρέσει το γεγονός ότι η αλυσίδα σταματάει να περιστρέφεται αμέσως μόλις αφήσετε τη σκανδάλη. αυτό είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Το μικρό βάρος του πριονιού διευκόλυνε τους ελιγμούς…

Αφού αποδεκάτισα τους θάμνους, μείωσα και μερικά κομμάτια καυσόξυλα, για να δω πώς θα τα πάει το πριονάκι (θα δούμε περισσότερα για τις δυνατότητες του πριονιού σύντομα). Το Hatchet τα έσκισε όλα, και γρήγορα πήρα ένα μεγάλο σωρό από βούρτσα θάμνων. Μαζί με μερικά πιο κοντά καυσόξυλα.

Μετά τους εύκολους θάμνους, δοκιμάζοντας κάτι πιο δύσκολο.

Το Milwaukee Hatchet Goes South

Μετά από αυτή τη μαλακή εισαγωγή, ο χρόνος παιχνιδιού τελείωσε. Γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, κατευθυνθήκαμε στο σπίτι της κόρης μου στη Τζόρτζια και πήρα μαζί το Milwaukee Hatchet. Αυτή και η οικογένειά της είχαν μετακομίσει εκεί πριν από περίπου ένα χρόνο, και κάποια στιγμή πριν από αυτό, ένα μεγάλου μεγέθους κομμάτι δέντρου ενός γείτονα είχε κάνει το σπίτι του στην πίσω αυλή τους. Ήταν ακόμα εκεί όταν αγόρασαν το σπίτι, και περίμεναν σκεφτικά να φτάσω για να βοηθήσω στο σωστό μέγεθος.

τσεκούρι του Μιλγουόκι
Μικρό κόκκινο πριόνι εναντίον μεγάλου παραβατικού δέντρου…

Πολλά από τα κλαδιά ήταν μόνο 2 – 3” ή μικρότερα σε διάμετρο και το μικρό πριόνι ήταν τέλειο για να τα αφαιρέσετε και να τα κόψετε σε μήκος καυσόξυλων. Το πριόνι ήταν πολύ εύκολο στο χειρισμό και πάλι πολλές από τις κοπές τις έκανα με το ένα χέρι.

Όπως με όλα τα εργαλεία της σειράς FUEL, το Milwaukee εξόπλισε το πριόνι με κινητήρα χωρίς ψήκτρες. Για τους μη μυημένους, οι κινητήρες χωρίς ψήκτρες είναι πιο αποτελεσματικοί και ισχυροί από έναν βουρτσισμένο κινητήρα ίδιου μεγέθους, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζονται συντήρηση. Το φύλλο προδιαγραφών για το Milwaukee Hatchet λέει ότι έχει τη δύναμη να κόβει σκληρό ξύλο 3″ και το πέτυχε εύκολα.

Για να δώσω σε αυτόν τον κινητήρα χωρίς ψήκτρες ένα πιο απαιτητικό γεύμα, στη συνέχεια χρησιμοποίησα το πριόνι για να κόψω πολλά από τα μεγαλύτερα κατεβασμένα άκρα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων με διάμετρο έως περίπου 8″. Αυτό σίγουρα ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην περιγραφή εργασίας του Hatchet, αλλά ήμουν περίεργος να δω τι θα μπορούσε να αντέξει το μικρό πριόνι.

Αφού έκοψα τα στενότερα άκρα, άρχισα να ασχολούμαι με τα πιο χοντρά…
Και πολλά από αυτά ήταν πολύ πέρα ​​από αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε το Hatchet.

Όπως ήταν φυσικό, με μια μπάρα 6” έπρεπε να περιστραφούν τα άκρα για να ολοκληρωθούν τα κοψίματα. Είχα τη ράβδο οδηγού πλήρως θαμμένη στο ξύλο πολλές φορές, και παρόλο που το πριόνι βουλώθηκε και σταμάτησε μερικές φορές, πάντα ξεκινούσε αμέσως προς τα πάνω. Όσο έπαιρνα το χρόνο μου με τις περικοπές, το Milwaukee Hatchet μπορούσε να ολοκληρώσει κάθε περικοπή που ξεκίνησα.

Η αλυσίδα πέρασε αρκετό χρόνο πλήρως θαμμένη…
τσεκούρι του Μιλγουόκι
Αν και βαλτώθηκε μερικές φορές, επέστρεψε αμέσως και έκανε όλες αυτές τις περικοπές.

Δεν θα το έκανα το αγαπημένο μου πριόνι για να κόβω μεγάλα πράγματα όπως αυτό, αλλά μου έκανε μεγάλη εντύπωση που το μικρό θηρίο των 12 βολτ μπορούσε να το κάνει.

Down On The Farm, Part Deux: It’s A Jungle Out There

Ο αδερφός μου ο Στιβ ζει επίσης σε ένα αγρόκτημα που αγόρασε ο ίδιος και η γυναίκα του πριν από μερικά χρόνια. (Η αγορά ενός μεγάλου ακινήτου που απαιτεί πολλή συντήρηση είναι μια οικογενειακή γενετική αποτυχία, προφανώς). Και στη φάρμα του έχει μια βούρτσα, ΕΙΕΙΟ. Πολλές βούρτσες, στην πραγματικότητα, με τη μορφή τριαντάφυλλου Multi-flora, πολύ ώριμα αμπέλια και κράταιγος, μεταξύ άλλων παρεκκλίσεων της φύσης.

Όλη αυτή η βλάστηση είχε φυτρώσει με ενθουσιασμό με τα χρόνια σε τυχαία μέρη και είναι σε καλό δρόμο για να καταλάβει τον κόσμο. Όταν ο Steve έμαθε ότι είχα το Milwaukee Hatchet, το δανείστηκε αμέσως, για να βοηθήσει στη μάχη με το κατάφυτο κουβάρι.

Αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει το Hatchet…

Πολλά από τα δέντρα είχαν πολλούς κορμούς, 2 ή 3″ σε διάμετρο, και τα αμπέλια ήταν παρόμοια σε μέγεθος. Το Milwaukee Hatchet ήταν το ιδανικό μέγεθος για να μπείτε σε μερικούς από αυτούς τους άβολους χώρους, για να αρχίσετε να τους καθαρίζετε. Ο Steve εντυπωσιάστηκε επίσης με την απόδοση του πριονιού και ήμασταν και οι δύο έκπληκτοι με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η οποία είναι εξαιρετική.

Πολλά σωστά μεγέθη που μπορείτε να κάνετε… σημειώστε τα ΜΑΠ.

Ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά του πριονιού που εκτιμούσε ήταν το μικρό του βάρος. Έχουν ΠΟΛΛΑ δέντρα, αμπέλια και βούρτσες για να καθαρίσουν, και το να χρησιμοποιείς ένα πριόνι κάτω των πέντε κιλών ξεπερνά τη χρήση ενός αλυσοπρίονου πλήρους μεγέθους όλη την ημέρα. Το μικρό του μέγεθος διευκόλυνε επίσης το δέσιμο στη σχάρα του ATV για να φτάσετε στο πεδίο θανάτωσης.

τσεκούρι του Μιλγουόκι
Ένα άκρο τη φορά…

Ο Steve είχε μόνο ένα μικρό παράπονο με το πριόνι. Για να μπορέσετε να τραβήξετε τη σκανδάλη, πρέπει να πατήσετε το κουμπί κλειδώματος και μπορεί να είναι λίγο άβολο να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι πιθανότατα έχει λίγο αδύναμους αντίχειρες του T-Rex. δεν με ενόχλησε όσο χρησιμοποιούσα το πριόνι, και του είπα αν ήταν πολύ ενοχλητικό, να το επιστρέψω. Εκείνος αρνήθηκε.

Ο αδερφός Steve (και μερικοί άλλοι) θεώρησε ότι ήταν δύσκολο να πιάσει το κουμπί κλειδώματος. Δεν είχα κανένα θέμα.

Το The Milwaukee Hatchet κάνει το Final Cut;

Όταν πήρα το Milwaukee Hatchet, αναρωτήθηκα για λίγο γιατί δεν το είχαν κάνει εργαλείο M18. Ενώ μια έκδοση M18 μπορεί να ενταχθεί στη σειρά κάποια στιγμή, μπορεί να μην υπάρχει πραγματική ανάγκη για αυτό. η έκδοση M12 είναι ένα ΠΟΛΥ ικανό εργαλείο και κάνει εξαιρετική δουλειά για αυτό που σχεδιάστηκε: το κλάδεμα. Θα είναι το εργαλείο που πιθανότατα θα αρπάξω για γρήγορο κλάδεμα και εργασίες καθαρισμού. Υποθέτοντας ότι θα το πάρω πίσω από τον Steve.

Το Hatchet είναι γρήγορο και εύκολο να μπει σε δράση, έχει άφθονη δύναμη και είναι εύκολο στον ελιγμό και τον έλεγχο. Και – τολμώ να το πω – κάνει το κλάδεμα σχεδόν…διασκεδαστικό! Σχεδόν. Η συντήρηση είναι απλή: Προσθέστε λάδι και ελέγξτε την τάση της αλυσίδας. Και κάθε τόσο, καθαρίστε τη συσσώρευση μουσκεμένου πριονιδιού. Οποιοδήποτε συνεργείο εξωραϊσμού ή συντήρησης δέντρων θα χαρεί πολύ να έχει μαζί του το πριόνι. Όποιος κλαδεύει τα δικά του δέντρα θα ήθελε πιθανώς να προσθέσει ένα στη συλλογή εργαλείων του στο σπίτι. Ή στη φάρμα τους.

τσεκούρι του Μιλγουόκι

Εάν βρίσκεστε ήδη στην πλατφόρμα M12, μπορείτε να πάρετε το Milwaukee Hatchet ως γυμνό εργαλείο. Διατίθεται επίσης σε κιτ που περιλαμβάνει το πριόνι, μια μπαταρία M12 XC 4.0 και έναν φορτιστή M12. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν μπάρα & αλυσίδα Oregon 6″, θήκη και scrench. Το Milwaukee υποστηρίζει το πριόνι και την μπαταρία, με τριετή περιορισμένη εγγύηση. Δοκιμάστε ένα και δείτε πόσο διασκεδαστικό είναι να κάνετε μια δουλειά τσέπης στην επόμενη αγγαρεία σας στο κλάδεμα.

Αγοράστε το Milwaukee Hatchet Kit τώρα – μέσω Ohio Power Tool

Αγοράστε το γυμνό εργαλείο Milwaukee Hatchet τώρα – μέσω Ohio Power Tool

Αγοράστε το Milwaukee Hatchet Kit τώρα – μέσω The Home Depot

Αγοράστε το γυμνό εργαλείο Milwaukee Hatchet τώρα – μέσω The Home Depot

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar