Decluttering – Less is More όταν πουλάτε το σπίτι σας

4
Decluttering – Less is More όταν πουλάτε το σπίτι σας

Συνήθως δεν κάνω τις αποφάσεις της νέας χρονιάς. Ωστόσο, προς το τέλος του περασμένου έτους, οι μικροί σωροί τυχαίων πραγμάτων σε όλο το γραφείο μου άρχισαν να ροκανίζουν την ψυχή μου. Πολλοί από αυτούς είχαν κάποιου είδους υποχρεώσεις που συνδέονται με αυτούς, και μερικοί από αυτούς (με ντροπή να το πω) ήταν εκεί για χρόνια. Ναι, ΧΡΟΝΙΑ. Τον Δεκέμβριο ορκίστηκα να αρχίσω να αποκαθιστώ τη ζωή μου, κάτι που οδήγησε σε ένα συνεχές ταξίδι ελαχιστοποίησης, οργάνωσης, εξορθολογισμού και γενικά κάνοντας τη ζωή να αισθάνεται πιο λογική. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας απορρόφησης, συνειδητοποίησα ότι πολλά από αυτά που έκανα θα μπορούσαν να ωφελήσουν τους ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν το σπίτι τους. Στην πραγματικότητα, ακολουθούσα μερικές από τις δικές μου συμβουλές που δίνω στους πελάτες πριν πουλήσουν τα ακίνητά τους. Είτε πουλάτε δυνητικά το σπίτι σας είτε απλά θέλετε να ζήσετε μια λιγότερο ακατάστατη ζωή, νομίζω ότι αυτές οι συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Decluttering – Από πού να ξεκινήσετε

Το Decluttering έγινε απλό!

Λίγος προγραμματισμός πηγαίνει πολύ μακριά όταν είναι ακατάστατος. Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβετε πού πάνε όλα, τι κρατάτε και τι αφήνετε να πάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Για τα πράγματα που κρατάτε, θα πρέπει να αποφασίσετε εάν κάποιο από αυτά θα πρέπει να αποθηκευτεί. Για οτιδήποτε άλλο, είναι είτε σκουπίδια/ανακύκλωση, δωρεά ή πώληση. Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας και είστε σε ένα χρονοδιάγραμμα, η πώληση όλων των αντικειμένων που δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε μπορεί να είναι ένα τρομακτικό έργο. Ακόμα κι αν αντιμετωπίζετε τον κόπο μιας πώλησης σε γκαράζ ή φράξετε το Craigslist με διαφημίσεις, η πώληση πραγμάτων είναι πολύ χρονοβόρα. Για αυτόν τον λόγο, συνιστώ να αποφύγετε την επιλογή sell it, εκτός εάν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου ή υπάρχουν πράγματα αξίας που δεν αντέχετε να δωρίσετε ή ακόμα και να αποθηκεύσετε.

Περάστε από το σπίτι σας ξεκινώντας από ένα δωμάτιο και ορίστε μια περιοχή για κάθε κατηγορία. Στείλτε τα σκουπίδια κατευθείαν στα σκουπίδια ή στον κάδο απορριμμάτων εάν χρειάζεται. Κάντε ένα σωρό δωρεάς στο γκαράζ σας ή όπου σας βολεύει. Αφιερώστε ένα δωμάτιο για αποθήκευση ή νοικιάστε έναν αποθηκευτικό χώρο για οτιδήποτε θα αποθηκεύσετε. Ίσως χρειαστεί να προσελκύσετε μερικούς φίλους με προσφορές μπύρας/κρασί/φαγητού για ηθική υποστήριξη και χειρωνακτική εργασία. Οι φίλοι μπορούν επίσης να κάνουν βολικούς παραλήπτες για πράγματα που δεν χρειάζεστε.

Decluttering με έναν αγοραστή σπιτιού στο μυαλό

Μη βέλτιστες συνθήκες εμφάνισης ή διαβίωσης

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάρα πολλά έπιπλα, πάρα πολλά διακοσμητικά και πάρα πολλά πράγματα που υπάρχουν στα σπίτια τους. Όταν ένας δυνητικός αγοραστής μπαίνει στο σπίτι σας, θέλετε να επικεντρωθεί στο ίδιο το σπίτι, στο πώς τον κάνει να νιώθει και ελπίζουμε να φαντάζονται τον εαυτό τους στο σπίτι. Δεν θέλετε να αποσπώνται από τα προσωπικά σας αντικείμενα. Είναι επίσης σημαντικό να περιηγούνται σε όλο το σπίτι χωρίς να μοιάζουν με σκιέρ σλάλομ που αποφεύγει τα έπιπλα.

Στα περισσότερα σπίτια θα θέλετε να τονίσετε το άνοιγμα και ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι μειώνοντας τον αριθμό των επίπλων. Μόλις αυτό είναι εκτός λειτουργίας, αφαιρέστε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα. Φυσικά μερικά από αυτά πιθανότατα θα κρατήσετε, αλλά ακόμα και για αυτά θα πρέπει να βρείτε ένα βολικό, προσβάσιμο συρτάρι ή ράφι για να τα τοποθετήσετε. Οι επισκέπτες στο σπίτι σας δεν πρέπει να βλέπουν την αλληλογραφία, τα προϊόντα περιποίησης, τα βρώμικα ρούχα σας, φαγητό, κλπ.

ξεσκαρτάροντας μια ντουλάπα
Η αντιμετώπιση μιας ντουλάπας μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το δίπλωμα και η στοίβαξη ρούχων – και η δωρεά ό,τι δεν φοράτε

Η διακόσμηση είναι κάτι που θα εξακολουθείτε να θέλετε στο σπίτι σας, αλλά και εδώ το λιγότερο είναι περισσότερο. Οι τοίχοι δεν πρέπει να γεμίζουν με πολλά αντικείμενα με πλαίσιο και οι πάγκοι και τα τραπέζια θα πρέπει να έχουν μόνο μια πολύχρωμη προφορά πάνω τους.

Πώς να διατηρήσετε τα οφέλη της απορρόφησης

Είναι άλλο πράγμα να ξεφορτώνεις ένα σπίτι με επιτυχία (και ελπίζουμε να το πουλήσεις αν μετακομίζεις), αλλά είναι άλλο να διατηρείς τα οφέλη μιας πιο οργανωμένης, ελάχιστης ζωής προχωρώντας. Αυτό περιλαμβάνει συνειδητοποίηση, πειθαρχία και συστήματα. Ένα παράδειγμα και των τριών είναι να ορίσετε έναν κανόνα ότι για κάθε νέο «πράγμα» που έρχεται στο σπίτι σας, ένα άλλο παρόμοιο «πράγμα» δωρίζεται ή πωλείται. Το πόσο ακραίο θα επιλέξετε να το κάνετε αυτό εξαρτάται από εσάς.

Κάποια από αυτά ξεκινούν σε επίπεδο καταναλωτή. Το να αναρωτιέστε πόσο πραγματικά χρειάζεστε κάτι πριν το αγοράσετε είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Τόσες πολλές αγορές γίνονται για λόγους άλλους από το αντικείμενο που πραγματικά χρειάζεται. Δεν λέω να μην αγοράζετε τίποτα, αλλά να αγοράζετε μόνο πράγματα ανάγκης ή που έχουν νόημα για εσάς και που ξέρετε ότι θα σας φέρουν πραγματικά χαρά.

Το Decluttering δεν είναι για όλους, αλλά αν πουλάτε ένα σπίτι είναι απαραίτητο εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε για μια επιτυχημένη πώληση. Είτε πουλάτε ένα σπίτι είτε όχι, το να κόψετε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε και που δεν μας φέρνουν χαρά μπορεί να είναι μια πολύ λυτρωτική διαδικασία. Αν σκοπεύετε να ζήσετε πιο μινιμαλιστικά, σκεφτείτε το περισσότερο ως μια συνεχή διαδικασία και νοοτροπία παρά ως ένα γεγονός.

Εάν θέλετε πιο συγκεκριμένες συμβουλές για την απορρόφηση, ειδικά όταν πρόκειται για την προετοιμασία ενός σπιτιού προς πώληση, ρίξτε μια ματιά αυτό το άρθρο σχετικά με το πώς να αποφορτιστείτε στον ιστότοπο του real estate μου.

Περισσότερες πληροφορίες – μέσω MarcLyman.com

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar