Τι δεν μπορεί να κάνει ο κτηματομεσίτης σας για εσάς

4
Τι δεν μπορεί να κάνει ο κτηματομεσίτης σας για εσάς

Πρόσφατα γράψαμε για μερικές από τις υπηρεσίες που μπορείτε να περιμένετε, ή τουλάχιστον – Ζητάω –, από τον κτηματομεσίτη σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβετε επίσης ότι ο ατζέντης σας δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Αν μπορούσε, πιστεύεις πραγματικά ότι θα περνούσε τον χρόνο της πουλώντας το μπανγκαλόου σου όταν θα επικρατούσε ειρήνη στη Μέση Ανατολή και θα μπορούσε να κουνήσει το μαγικό της ραβδί; Ο κτηματομεσίτης μου ανέφερε μερικά παραδείγματα από τους «πελάτες της από την κόλαση» και είναι απίστευτο τι περίμεναν οι άνθρωποι από αυτήν. Μην είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, άνθρωποι!

Ο κτηματομεσίτης σας δεν μπορεί να αλλάξει την αγορά

Ναι, εσύ πραγματικά θέλω για να πάρετε περισσότερα χρήματα για το σπίτι σας από όσα πληρώσατε για αυτό. Και ναι, οι βελτιώσεις και οι ανακαινίσεις που κάνατε φαίνονται υπέροχες και σας κοστίζουν χρήματα που εσείς θέλω να ανακτήσει. Και ναι, πριν από πέντε χρόνια ο τόπος σας ενδέχεται έχουν πουλήσει πολύ περισσότερα. Αλλά αν όλα στη γειτονιά σας πωλούνται πολύ λιγότερο από τότε που το εργοστάσιο έκλεισε ή η οικονομία έφτασε στο κάτω μέρος, ο Realtor σας δεν μπορεί να πείσει τους ανθρώπους να επενδύσουν σε μεγάλο βαθμό σε μια αγορά που έχει υποστεί πτώση. Η τιμή που θέλετε και η τιμή που μπορείτε να πάρετε ρεαλιστικά μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά πράγματα – και ανεξάρτητα από το πώς ο Realtor σας εμπορεύεται το σπίτι σας, η πραγματικότητα της οικονομίας θα κερδίζει πάντα. Ο κτηματομεσίτης σας θα πρέπει να γνωρίζει τις τρέχουσες τιμές στη γειτονιά σας, πόσο καιρό υπάρχουν τα πράγματα στην αγορά, πόσα κυκλοφορούν στην αγορά και να τα χρησιμοποιεί όλα αυτά για να σας πει τι πρέπει να ξέρετε για την καταχώριση του σπιτιού σας – όχι απλώς τι εσύ θέλω να ακούσω.

Ο αντιπρόσωπός σας δεν μπορεί να κάνει το σπίτι σας μεγαλύτερο

Εάν ζείτε σε μια τρύπα των Χόμπιτ και οι άνθρωποι το σημειώνουν ως τέτοιο, δεν μπορείτε να θυμώσετε τον πράκτορά σας γι‘ αυτό. Ωστόσο, ο αντιπρόσωπός σας μπορεί να σας δώσει προτάσεις για το πώς να το φτιάξετε Κοίτα μεγαλύτερο (αποκατάσταση, βέλτιστη χρήση επίπλων, σωστή χρήση χρώματος), προωθήστε το σε «νέους επαγγελματίες» ή σε αγοραστές επενδύσεων και όχι σε οικογένειες, δεν σημειώστε τα ακριβή τετραγωνικά μέτρα στην καταχώρισή σας και αναφέρετέ την ως „γοητευτικό“.

Ο κτηματομεσίτης σας δεν μπορεί να μεταφέρει το σπίτι σας σε μια νέα γειτονιά

Ένα σπίτι σε μια καταπληκτική γειτονιά δεν είναι απολύτως το ίδιο πράγμα με ένα σπίτι παρόμοιου μεγέθους σε μια όχι και τόσο μεγάλη γειτονιά… επομένως μην προσπαθείτε να συγκρίνετε εξωπραγματικά το σπίτι και την τιμή σας με κάτι εκτός της ζώνης σας. Επίσης, μην πείτε στον αντιπρόσωπό σας να προτείνει στα υλικά ότι το σπίτι βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη, μοντέρνα, καυτή γειτονιά, ενώ στην πραγματικότητα, είστε 10 μίλια μακριά από αυτό. Μπορεί, αντ‘ αυτού, να επισημάνει τα σπουδαία πράγματα για την περιοχή, πόσο κοντά είναι σε ορισμένες περιοχές και να υποδείξει εάν είναι „ανερχόμενη“.

Ο πράκτοράς σας δεν μπορεί να λέει ψέματα για το σπίτι σας

Δεν είναι ένα είδος σπιτιού «απλώς μετακομίστε και απολαύστε» εάν η οροφή πρόκειται να καταρρεύσει μόνη της. Η αποκάλυψη είναι φίλος σας και εάν υπάρχουν γνωστά ζητήματα σχετικά με το σπίτι, είναι καλύτερο να τα αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο και έχοντας κατά νου την τιμολόγησή σας αντί να υπερπουλήσετε το μέρος ανέντιμα. Επιπλέον, μπορείτε να μηνυθείτε για παραπλανητική περιγραφή του ακινήτου.

Ο πράκτοράς σας μάλλον δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα ανοιχτό σπίτι κάθε Σαββατοκύριακο

Ο πράκτορας σας έχει άλλους πελάτες εκτός από εσάς – και πρέπει επίσης να χειρίζεται τα ανοιχτά σπίτια / προβολές τους. Είναι επίσης πιθανό να έχει αυτό το «πράγμα» που ονομάζεται οικογένεια και ζωή. Είναι παράλογο να απαιτείτε την αμέριστη προσοχή του αντιπροσώπου σας κάθε μέρα, βράδυ, εβδομάδα και σαββατοκύριακο. Θα πρέπει, ωστόσο, να απαντά σε email και τηλεφωνήματα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, να καταλήξει σε μια καλή στρατηγική πωλήσεων (συμπεριλαμβανομένων προγραμματισμένων ανοιχτών εργασιών) και να μπορεί να μιλήσει μαζί σας για πράγματα επαγγελματικά, εάν είστε δυσαρεστημένοι με κάτι.

Ο πράκτορας σας δεν μπορεί να διαβάσει μυαλά

Είναι προς το συμφέρον του Realtor σας να παρακολουθεί τους πράκτορες που έφεραν πελάτες. Αλλά μερικές φορές αυτοί οι πράκτορες είναι κουτοί και δεν επικοινωνούν μαζί του, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά τους καλεί ή τους στέλνει email. Εάν δεν λαμβάνει σχόλια, δεν μπορεί να σας πει τι σκέφτηκαν γι‘ αυτό οι επισκέπτες στο σπίτι σας. Ενώ δεν του κάθεται καλά μου ηθική (ή μάλλον τη δική της), εσύ θα μπορούσε εγκαθιστάτε πάντα μερικές κάμερες παρακολούθησης γύρω από το μέρος πριν από την προβολή. Ανατριχιαστικό πολύ;

Οι πράκτορες δεν μπορούν να ελέγξουν τις ακυρώσεις

Μερικές φορές οι άνθρωποι κλείνουν ένα ραντεβού για να δουν το σπίτι σας. Και μερικές φορές δεν εμφανίζονται. Αυτό είναι ΧΑΡΑΔΑ, ειδικά αν έχετε τρέξει σαν τρελό ζώο για να το ετοιμάσετε και να βγείτε από το σπίτι, παρόλο που ήταν εντελώς άβολο να το κάνετε. Εάν γνωρίζετε ότι ο πράκτορας δεν εμφανίστηκε, μιλήστε με τον πράκτορά σας σχετικά και ζητήστε του να κάνει συνέχεια. Αλλά δεν μπορείτε να θυμώσετε με τον ατζέντη σας για αυτό. Δεν μπορεί να ελέγξει αυτούς τους ανθρώπους περισσότερο από όσο εσείς μπορείτε να ελέγξετε τον καιρό.

Ο αντιπρόσωπός σας δεν μπορεί να κατηγορηθεί εάν δεν λάβετε τη συμβουλή του

Επέμεινε στην τιμολόγηση του σπιτιού 50.000 $ περισσότερο από ό, τι είπε ότι ήταν η δίκαιη αγοραία αξία; Αγνόησε την πρόταση για αποσυμφόρηση, παρόλο που το μέρος σου μοιάζει με κάτι έξω Αποθησαυριστές? Έμεινες ξαπλωμένος στον καναπέ με τα εσώρουχά σου κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης, παρόλο που προτάθηκε να μην είσαι κοντά ενώ έδειχναν το σπίτι σου; Αν ναι, είναι δικό σου πεισματάρικο λάθος που δεν έχει τσιμπήσει. Απομυζήστε την περηφάνια και ακολουθήστε την πρόταση του επαγγελματία.

Ένοχος για κάτι σε αυτή τη λίστα; Ή μήπως είστε Realtor που έχει ακούσει χειρότερα; Μοιραστείτε τις ιστορίες σας μαζί μας στα σχόλια παρακάτω!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar