Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί – Αναπαράγετε περίπλοκα περιγράμματα με αυτό το παλιό κόλπο

5
Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί – Αναπαράγετε περίπλοκα περιγράμματα με αυτό το παλιό κόλπο

Χρειάζεται λοιπόν να ταιριάξετε ένα πάγκο με τα χαοτικά περιγράμματα μιας γωνιάς με φανταχτερές προεξοχές, τρελές κρανούς και τρελά παράξενες γωνίες, ε; Ή ίσως χτίζετε ένα έργο με ζευγάρωμα ακανόνιστες γραμμές ως καλλιτεχνική επιλογή. Είτε έτσι είτε αλλιώς, νιώθουμε τον πόνο σας! Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση ενός γραφέα για την αντιστοίχιση των περιγραμμάτων ενός τοίχου. Αλλά όταν εισάγετε γωνίες και άλλα εμπόδια, είναι ώρα για ένα τικ. Θα σας δείξουμε πώς αυτό το απλό σπιτικό εργαλείο μπορεί γρήγορα να αναδημιουργήσει πιο περίπλοκα σχήματα από αυτά που μπορείτε να τα κουνήσετε ένα ραβδί. Ένα τικ, δηλαδή!

Don’t Be A Dipstick – Χρησιμοποιήστε ένα Tick Stick!

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί
Χρησιμοποιήθηκε ένα ραβδί για να αναπαραχθεί αυτή η οδοντωτή γωνία σε λίγα λεπτά.

Το „τικ ραβδί“ – επίσης γνωστό ως „ραβδί κροτώνων“ – είναι ένα απλό σπιτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αντιγραφή περιγραμμάτων σε καταστάσεις όπου δεν μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε το σχήμα που θέλετε να αναπαραγάγετε και μετρητή περιγράμματος δεν θα κόψει τη μουστάρδα. Το τμήμα του ονόματος προέρχεται από την πραγματοποίηση μετρήσεων «σημαδιών» ή «σημαδιών». (Δεν πρέπει να συγχέεται με το να σημειώνει κανείς το σημαντικό του άλλου, κάτι που μπορεί να έχει συνέπειες πολύ πέρα ​​από κάθε μέτρο.)

Δεν θέλουμε να εκτροχιάσουμε το θέμα, αλλά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ένα πολύ παρόμοιο εργαλείο διάταξης που αναφέρεται συχνά ως „joggle stick“, „toggle stick“ και „tickle stick“ (Δεν κάνουμε joggle your tickle stick Αυτά είναι αληθινά ονόματα.). Αυτή η επανάληψη έχει συνήθως σχήμα σφήνας με αριθμημένες εγκοπές με οδοντωτές οδοντώσεις κατά μήκος της μίας άκρης. Η ράβδος joggle χρησιμοποιείται συνήθως για μεγαλύτερα εξαρτήματα, όπως παγκάκια παραθύρων και διαφράγματα στις καμπύλες γάστρες των σκαφών.

Φτιάξτε ένα ραβδί – Χορεύοντας το πιο εύκολο Jig ποτέ

δείγμα ραβδιού
Κορυφή: Αυτό το μοχλό έχει κυρτή άκρη για καλύτερη πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές. Μεσαίο: Αυτό είναι ένα πιο παραδοσιακό σχήμα. Κάτω: Τα δικά μας κόπηκαν από αναδεύσεις χρωμάτων 1 γαλονιού. Δοκιμάστε ένα ανακάτεμα 5 γαλονιών εάν χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο ραβδί.

Το τικ είναι ένα από τα πιο απλά εργαλεία διάταξης που θα μπορούσατε να φτιάξετε ποτέ. Μπορείτε πρακτικά να το τηλεφωνήσετε χωρίς απώλεια απόδοσης. Το μέγεθος δεν έχει σημασία, αρκεί να είναι αρκετά μεγάλο για να κάνει τη δουλειά. Το σχήμα δεν έχει σημασία, αρκεί να έχει ένα σημείο και μπορείτε να το προσαρμόσετε αναμφίβολα στη δική του σιλουέτα. Πραγματικά, όλα εκτός από το πιο ατημέλητο μοχλό μπορούν να αποφέρουν εκπληκτικά ακριβή, περισσότερο από αρκετά καλά αποτελέσματα.

Ticking Κολλάει σχήματα
Ακολουθούν δύο παραδείγματα σχημάτων μοχλού.

Το πιο ακατέργαστο δυνατό ραβδί μπορεί να είναι ένα κομμάτι μυτερού άχρηστου υλικού με ένα σημάδι μολυβιού στη μία άκρη (ένας βασικός «πόλος ιστορίας»). Αλλά για να αποφευχθεί η σύγχυση αργότερα στη διαδικασία, είναι καλύτερο να έχετε μια ευδιάκριτη καμπύλη και μια εγκοπή ή δύο κατά μήκος μιας άκρης. Δεν συμπεριλαμβάνουμε μοτίβο γιατί, ειλικρινά, δεν χρειάζεστε!

Τα τικεράκια μας κατασκευάστηκαν από δωρεάν ανακατεύοντας μπογιές από το τοπικό κέντρο κατοικίας. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε επίπεδο, σχετικά ραβδωτό υλικό έχετε στη διάθεσή σας. Μπορεί να προτιμάται ελαφρώς φαρδύτερο, αλλά συνήθως δεν είναι απαραίτητο.

Δημιουργήστε έναν πίνακα ιστοριών – Το τσιμπούρι το κάνει γρήγορο

Υπάρχει "όχι τετράγωνο", τότε υπάρχει "ένα τετράγωνο".
Ακόμη και με ένα τετράγωνο για αναφορά, η εικόνα δεν δείχνει πόσο «μη τετράγωνη» είναι πραγματικά αυτή η γωνία. Αλλά εμπιστευτείτε μας. είναι κακό.

Το κόλλημα τσιμπουριού είναι μια διαδικασία 2 σταδίων. Πρώτον, το ραβδί χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει αυτό που θα ονομάσουμε «πίνακας ιστοριών». Στη συνέχεια, ο πίνακας ιστορίας και το μοχλό τικ χρησιμοποιούνται μαζί για την ανακατασκευή των αρχικών περιγραμμάτων. Για να δείξω πόσο εύκολη είναι πραγματικά η τεχνική, ένας φίλος μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω δύο από τις πιο τρελές γωνιές που μπορούσαμε να βρούμε στο κατάστημά του (ένας παλιός κλειστός αχυρώνας με κοντάρι).

Ο πίνακας ιστορίας στη θέση του.
Ηχογραφούμε τον πίνακα της ιστορίας μας σε ένα φύλλο πίνακα αφίσας κολλημένο με ταινία σε ένα στήριγμα αφρώδους πίνακα (για να είναι επίπεδο). Ολόκληρη η ρύθμιση είναι κολλημένη σε ένα μικρό τραπέζι για να μην κινούνται τα πράγματα. Δεν απαιτείται κάθε περίπτωση μια πλήρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. ό,τι λειτουργεί κατά περίπτωση.
Αρκετά κοντά για να φτιάξουμε την ιστορία μας.
Ο πίνακας είναι τοποθετημένος κοντά στο σχήμα που θέλουμε να αντιγράψουμε. Εάν το χρειάζεστε πιο κοντά, μπορεί να κοπεί για να ταιριάζει περίπου με τον χώρο. Αλλά όσο το ραβδί φτάνει στον τοίχο και εξακολουθεί να έχει τις εγκοπές του στον πίνακα, πιθανότατα είστε αρκετά κοντά.

Χρησιμοποιώντας το ραβδί σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα τικ.
Τοποθετήστε το σημείο του ραβδιού στον τοίχο και μετά χαράξτε το περίγραμμά του στον πίνακα της ιστορίας σας.

Ένας καλός πίνακας ιστορίας θα πρέπει να καταγράφει όλες τις βυθίσεις, τα χτυπήματα και τις αλλαγές κατεύθυνσης που θέλετε να αναπαράγετε. Ξεκινήστε από το ένα άκρο και προχωρήστε προς το άλλο, τεκμηριώνοντας τη θέση κάθε βασικού σημείου ή «ορόσημο» (οποιοδήποτε σημείο στο οποίο η γραμμή αλλάζει κατεύθυνση). Τα ορόσημα και άλλες τοποθεσίες τεκμηριώνονται τοποθετώντας το σημείο του ραβδιού σας στον τοίχο και χαράσσοντας το σχήμα του ραβδιού στον πίνακα της ιστορίας.

Τεκμηρίωση κάθε ορόσημου.
Μέχρι στιγμής έχουμε δημιουργήσει μερικά σημεία στο ευθύ τμήμα και έχουμε φτάσει στη γωνία, το πρώτο μας πραγματικό ορόσημο.

Κάντε μια ιχνηλάτηση κάθε τόσο στις κατευθείαν και σε κάθε ορόσημο που συναντάτε. Οι καμπύλες θα απαιτήσουν πιο συχνά τσιμπούρια για να αναπαραχθούν με ακρίβεια. Μέχρι τώρα, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να μάθετε σε ποια κατεύθυνση πρέπει να έχει γωνία το ραβδί. Αυτό είναι εύκολο: κυριολεκτικά δεν έχει σημασία!

Καταγράψτε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης.
Αυτό το μικρό πλάτος επένδυσης έχει μια μετατόπιση στη μέση. Εδώ, σημειώνω το σημείο όπου αυτό το πρόσωπο αλλάζει κατεύθυνση.

Εφόσον το σημείο βρίσκεται στη σωστή θέση και το ραβδί βρίσκεται στον πίνακα της ιστορίας, μπορείτε να το γωνίσετε προς όποια κατεύθυνση θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές γωνίες για να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανή σύγχυση αργότερα (ειδικά σε περιοχές με πιο στενή ομαδοποίηση). Αλλά ειλικρινά δεν έχει σημασία.

Χρησιμοποιώντας το ραβδί.
Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε ότι έχουμε επισημάνει τη θέση της επόμενης γωνίας. Και τώρα το ραβδί είναι τοποθετημένο για να συλλάβει το επόμενο.
Φτάνοντας στο σημείο - κολλάει.
Προχωρώντας, φτάνουμε στην εξωτερική γωνία.
Δεύτερο σημάδι με το μυτερό ραβδί με γάντζο.
Υπάρχει ένα ένθετο εδώ, έτσι αλλάξαμε στο μοχλό με ένα αγκιστρωμένο σημείο, επιτρέποντας την ακριβέστερη τοποθέτηση. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε την (κυρίως περιττή) αλλαγή σε κόκκινο στυλό. Αυτό ήταν για γρήγορη οπτική αναφορά ότι αυτό είναι το άλλο μοχλό.

Ένας οδικός χάρτης στο πουθενά; – Ελεγχόμενο χάος

Πίνακας ιστορίας με τσιμπούρι.
Μην σας ξεγελάει η φαινομενική αταξία. Αυτός είναι ένας χάρτης ακριβείας του δρόμου προς την επιτυχία.

Ο πίνακας ιστοριών σας θα είναι πλέον ένα καταστροφικό σύμπλεγμα. Συγχαρητήρια; σωστά το έκανες! Οχι πραγματικά; Η φωλιά ενός αρουραίου από παράξενες γραμμές είναι απολύτως φυσιολογική. Με τον πίνακα ιστοριών και το αξιόπιστο μοχλό σας στο χέρι, μπορείτε να ανακατασκευάσετε με σιγουριά το αρχικό σχήμα –ακόμα και εκτός τοποθεσίας– γνωρίζοντας ότι όταν επιστρέψετε για την εγκατάσταση το εξάρτημα θα ταιριάζει στο χώρο, πρώτη φορά κάθε φορά. (Το πολύ, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε ένα μικρό σημείο με μια λίμα ή τριβείο.)

Κάνοντας το σύμπλεγμα να φαίνεται ακόμα πιο περίπλοκο!
Εδώ είναι μια άλλη, ακόμη πιο περίπλοκη γωνιακή ιστορία με το τικ.

Θυμάστε όταν είπαμε ότι δεν έχει μεγάλη σημασία το πώς γωνίζετε το ραβδί σας, αρκεί να χτυπάτε το σημείο σε όλα τα ειδικά μέρη; (Αρκετά με τα γέλια. Προσπαθούμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση εδώ!) Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι το ίδιο σύνολο περιγραμμάτων μπορεί να δώσει μια ουσιαστικά άπειρη ποικιλία από εντελώς διαφορετικούς πίνακες ιστοριών, οι οποίοι θα μεταφραστούν στο ίδιο ακριβώς πρωτότυπο περιγράμματα!

Τώρα σημειώστε αυτό το ραβδί αντίστροφα – Μεταφράζοντας τον πίνακα της ιστορίας σας

Ελέγξτε τη θέση του πίνακα ιστοριών σας.
Τοποθετήστε τον πίνακα της ιστορίας σας στο υλικό που θα κοπεί. Για λόγους επίδειξης, χρησιμοποιούμε λευκή σανίδα αφρού. Βεβαιωθείτε ότι η αιχμή του ραβδιού προσγειώνεται πάντα στο υλικό του έργου.

Η αναπαραγωγή του αρχικού περιγράμματος είναι απλώς θέμα αντίστροφης μηχανικής του πίνακα ιστορίας σας. Απλώστε το πάνω στο υλικό που θέλετε να κόψετε. Ευθυγραμμίστε το ραβδί με όλα τα περιγράμματα που έχουν διαγραμμιστεί για να βεβαιωθείτε ότι το σημείο δεν εκτείνεται ποτέ πέρα ​​από την άκρη του υλικού.

Αυτό είναι κακό, ε;
Εδώ, το ραβδί φτάνει πέρα ​​από την άκρη του υλικού. αυτό είναι κακό, εεε? Τοποθετήστε ξανά τον πίνακα ιστορίας έτσι ώστε κάθε θέση που ιχνογραφείτε να βάζει το σημείο του ραβδιού εντός των ορίων του υλικού σας.

Όταν ο πίνακας της ιστορίας σας βρίσκεται εκεί που θέλετε, κολλήστε με ταινία ή κρατήστε τον με άλλο τρόπο όσο πιο ακίνητος γίνεται. Οποιαδήποτε κίνηση θα χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Μετάφραση του πίνακα της ιστορίας σας με το μοχλό.
Με τον πίνακα ιστοριών στη θέση του, τοποθετήστε προσεκτικά το ραβδί σε κάθε σιλουέτα του και βάλτε μια κουκκίδα παντού που δείχνει το σημείο.
Σύνδεση των κουκκίδων με ραβδί
Τέλος, συνδέστε τις τελείες για να δημιουργήσετε ξανά τα αρχικά περιγράμματα!
Η μαγεία του τσιμπουριού.
Παραγγελία από το χάος! Δείτε πώς τα φαινομενικά τυχαία σημάδια τσιμπουριού μας επιτρέπουν να αντλήσουμε το αρχικό σχήμα;

Η στιγμή της αλήθειας – Κόλλησέ το στον άντρα (ή, ξέρεις, το έργο σου)

Κοπή σε σχήμα.
Με τον πίνακα ιστορίας μας μακριά, κόψαμε το σχήμα που προκύπτει. Τίποτα δεν είναι τετράγωνο. Τίποτα δεν είναι παράλληλο. Ωστόσο, αυτό θα ταιριάζει απόλυτα στη γωνία. θα δείτε!

Τα μπαστούνια είναι παραδοσιακά μεμονωμένα αντικείμενα. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Εάν έχετε πρόσβαση σε μια μηχανή CNC, σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια χούφτα από το ίδιο σχέδιο. Μοιράστε τα σε κάθε μέλος του πληρώματος, χρησιμοποιήστε ένα ως ξύστρα πλάτης, κρατήστε ένα σε κάθε όχημα εργασίας, πολλά στο κατάστημα και ούτω καθεξής. Με αυτόν τον τρόπο όλοι στην ομάδα έχουν το ίδιο σημείο αναφοράς και δεν υποφέρετε ποτέ από το οδυνηρό τσίμπημα ενός τσιμπουριού που λείπει.

Πρώτη φορά κάθε φορά!
Ποτέ μια στιγμή αμφιβολίας!
Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα τικ.
Και αυτή η πρώτη γωνία; Ω ναι… είναι επίσης τέλειο ταίρι.

Crack-a-lackin‘ On The Ol‘ Tick Stick

Σε περίπτωση που δεν είναι προφανές, τα ραβδιά δεν περιορίζονται στην αντιγραφή των οριζόντιων περιγραμμάτων των τοίχων και των γωνιών. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναδημιουργία σχεδόν οποιουδήποτε δισδιάστατου σχήματος. Για παράδειγμα, για να επιδιορθώσετε ένα περίεργο σχήμα αποκοπής γυψοσανίδας ή να φτιάξετε κάποιο άλλο τετράγωνο πλαίσιο για να γεμίσετε έναν μοναδικό χώρο. Με λίγη δημιουργικότητα, θα διαπιστώσετε ότι η τεχνική μπορεί να προσαρμοστεί σε μια μεγάλη ποικιλία έργων.

Λοιπόν, τι πιστεύουμε για τα μπαστούνια; Λοιπόν, ως διάσημος φιλόσοφος και λάτρης των δημητριακών, Tony The Tiger ονομάστηκε περίφημα: „They’re Gr-r-reat!“. Δεν προσπαθούμε να επικαλύψουμε το θέμα, αλλά είμαστε σίγουροι ότι την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε ένα θα συμφωνήσετε με τη μασκότ της μπαντάνας όπως και εμείς.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar