Πώς να πουλήσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα δημιουργώντας καλύτερη πρόσβαση αγοραστών

4
Πώς να πουλήσετε το σπίτι σας πιο γρήγορα δημιουργώντας καλύτερη πρόσβαση αγοραστών

Όταν έρθει η ώρα να πουλήσετε ένα σπίτι, σχεδόν όλοι θέλουν να πουλήσουν γρήγορα ΚΑΙ στην υψηλότερη δυνατή τιμή πώλησης. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που πωλούν τα σπίτια τους πρέπει επίσης να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους – κάτι στο οποίο σίγουρα μπορεί να επηρεάσει μια συναλλαγή ακινήτων. Οι επιδείξεις, τα νομικά έγγραφα, τα τηλεφωνήματα/κείμενα, οι έλεγχοι ακινήτων κ.λπ. μπορούν να γίνουν γρήγορα και με μανία όταν προσπαθείτε να πουλήσετε ακίνητα. Ένα συστατικό που συχνά παραβλέπεται σε μια επιτυχημένη συναλλαγή ακινήτων είναι το πόσο προσβάσιμο είναι το σπίτι σε άλλους πράκτορες και τους πιθανούς αγοραστές τους. Ελάτε μαζί μου για να μάθω την οπτική των εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με το πώς να βελτιστοποιήσετε τις πωλήσεις του σπιτιού σας ελαχιστοποιώντας προσεκτικά τα εμπόδια για την προβολή της ιδιοκτησίας σας.

Μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση σε σπίτια προς πώληση

Το νούμερο ένα πράγμα που επηρεάζει την προσβασιμότητα στα περισσότερα σπίτια προς πώληση είναι αν κάποιος μένει εκεί ή όχι κατά τη διάρκεια του χρόνου που το σπίτι είναι στην αγορά. Το καλύτερο σενάριο είναι ότι έχετε εξασφαλίσει ένα νέο σπίτι, έχετε οργανώσει το προηγούμενο σπίτι σας και οι πράκτορες του αγοραστή μπορούν να δείξουν το σπίτι σας οποιαδήποτε στιγμή είναι βολικό για αυτούς και τους πελάτες τους. Με άλλα λόγια, το σπίτι είναι άδειο. Εάν σχεδιάζετε να μείνετε εκεί κατά τη διάρκεια της πώλησης, συζητήστε με τον αντιπρόσωπό σας σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τους άλλους πράκτορες να δείξουν το σπίτι. Οι πωλητές που απαιτούν ειδοποίηση 48 ωρών για ραντεβού θα δουν πιθανώς λιγότερες εμφανίσεις από τους πωλητές που ζητούν ειδοποίηση μίας ώρας.

Εάν έχετε ενοικιαστές, μερικές φορές σας τυχαίνει με νοικοκυρεμένους ενοικιαστές που είναι πρόθυμοι να βγουν έξω για εμφανίσεις αμέσως, και άλλες φορές μπορεί να έχετε έναν μη συνεργάσιμο ενοικιαστή που μπορεί να κάνει το σπίτι σας σχεδόν αδύνατο να εμφανιστεί και να πουληθεί. Αν και η συνεργασία με ενοίκους για τη δημιουργία ενός χρήσιμου περιβάλλοντος προβολής είναι μια μορφή τέχνης, το προτιμώμενο σενάριο είναι να δείξετε το σπίτι χωρίς καθόλου ενοίκους. Έκανα προεπισκόπηση ενός σπιτιού πριν από αρκετούς μήνες που είχε περίπου μισή ντουζίνα ενοικιαστές πανεπιστημιακής ηλικίας και φαινόταν σαν να είχε σκάσει βόμβα στο σπίτι. Αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα ότι το σπίτι πιθανότατα ξόδεψε επιπλέον μήνες στην αγορά και πιθανότατα κόστισε στον πωλητή 50.000 $+ μόνο λόγω της κατάστασης του ενοικιαστή (έναντι ενός κενού και/ή ενός όμορφα διαμορφωμένου σπιτιού).

Τέλος, όσο κι αν αγαπάτε το Fido, τα κατοικίδια και ιδιαίτερα τα κατοικίδια που πρέπει να ασφαλίζονται κατά τη διάρκεια των προβολών μπορούν επίσης να περιπλέξουν και να αποτρέψουν άσκοπα τις παραστάσεις. Είτε βρίσκεστε στο σπίτι είτε όχι, προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να μεταφέρετε προσωρινά το κατοικίδιο(α) σας, πιθανώς με έναν κοντινό οικογενειακό φίλο.

Δημιουργία Μέγιστης Πρόσβασης

Κάντε το σπίτι σας πιο προσιτό στους πιθανούς αγοραστές και γενικά θα ανταμειφθείτε!
Κάντε το σπίτι σας πιο προσιτό στους πιθανούς αγοραστές και γενικά θα ανταμειφθείτε!

Σε πολλές αγορές ακινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πράκτορες (με την άδεια των πελατών τους) μπορούν να εγκαταστήσουν ένα lockbox στο ακίνητο για να παρέχουν πρόσβαση στα κλειδιά. Εδώ στο Σαν Ντιέγκο, αυτό το lockbox όχι μόνο δίνει στους πράκτορες τη δυνατότητα να παίρνουν κλειδιά και να εμφανίζουν ιδιότητες, αλλά αναφέρει επίσης στον πράκτορα καταχώρισης πότε εμφανίστηκε το ακίνητο και από ποιον πράκτορα. Εάν το σπίτι σας θα είναι άδειο κατά τη διάρκεια του χρόνου που κυκλοφορεί στην αγορά, μπορεί να είναι ιδανικό να εγκαταστήσετε τον πράκτορα καταχωρήσεων ένα lockbox για εμφανίσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εσείς ή/και ο αντιπρόσωπός σας θα πρέπει να παρακολουθείτε στενά την ιδιοκτησία για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά ασφαλισμένη μεταξύ των προβολών. Ακόμα κι αν το ακίνητο είναι εντελώς άδειο, δεν θέλετε οι διαρρήκτες να το στοχεύουν.

Ο καθορισμός ελάχιστων ή μη απαιτήσεων προβολής μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της πρόσβασης στο σπίτι για προβολές. Μερικές φορές οι πράκτορες θα καθορίσουν ότι οι αντιπρόσωποι του αγοραστή εξακολουθούν να προγραμματίζουν ένα ραντεβού, ακόμη και όταν το σπίτι είναι άδειο και κλειδωμένο. Λάβετε υπόψη ότι ακόμη και οι ευέλικτες απαιτήσεις εμφάνισης σύντομης ειδοποίησης μπορεί να δημιουργήσουν εμπόδια για άλλους πράκτορες που θέλουν να δείξουν το ακίνητο, μερικές φορές σε βάση της τελευταίας στιγμής. Τα ακίνητα μπορούν να κινηθούν γρήγορα και ως πωλητής δεν θέλετε να είστε το εμπόδιο στο δρόμο.

Ενώ η πρόσβαση είναι κάτι που γενικά προτιμάται, υπάρχουν στιγμές που εσείς ΚΑΝΩ θέλετε να περιορίσετε την πρόσβαση, και μερικές φορές είναι αναπόφευκτη. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης πώλησης ακινήτων, ενώ παράλληλα προστατεύετε το σπίτι και τη λογική σας, επισκεφθείτε αυτό το πιο λεπτομερές άρθρο σχετικά με τη βελτιστοποίηση της πώλησης του σπιτιού σας μέσω του μπλε συνδέσμου παρακάτω.

Περισσότερες πληροφορίες – μέσω του Marc Lyman Real Estate

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar