Πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές ψεκαστήρα για να αποφύγετε μελλοντικά σπασίματα

5
Πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές ψεκαστήρα για να αποφύγετε μελλοντικά σπασίματα

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με συμβουλές για το πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές καταιωνιστήρων. Γιατί; Επειδή οι κεφαλές του καταιονιστήρα σπάνε ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Τι θα συμβεί αν όταν αντικαταστήσετε την επόμενη σπασμένη κεφαλή καταιωνιστήρων σας, θα μπορούσατε να μειώσετε δραματικά την πιθανότητα μιας άλλης θραύσης στο μέλλον; Ξέρω ότι ακούγεται σαν μαγεία, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να το κάνεις με τη δημιουργία μιας απλής άρθρωσης. Είτε εγκαθιστάτε ένα νέο σύστημα καταιωνιστήρων / στάγδην και θέλετε να αποφύγετε σπασίματα είτε αντικαθιστάτε μια σπασμένη κεφαλή ψεκαστήρα, αυτό το άρθρο και το βίντεο θα σας καθοδηγήσουν στο πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές καταιονισμού για να τις κάνετε πολύ ανθεκτικές στο σπάσιμο. Η τεχνική που παρουσιάζεται εδώ είναι επίσης εξαιρετική αν χρειαστεί να μετακινήσετε ελαφρώς μια κεφαλή καταιονισμού.

Πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές ψεκαστήρα – Βασικά βήματα

Πριν ξεκινήσουμε την ύπουλη τεχνική μας για την αποφυγή μελλοντικών σπασίμων στο σύστημα καταιωνιστήρων σας, ας δούμε τα βασικά βήματα μιας τυπικής επισκευής. Πολλές από τις πληροφορίες παρακάτω σε αυτό το άρθρο ισχύουν επίσης εάν εγκαθιστάτε έναν ολοκαίνουργιο καταιονιστή ή γραμμή σταγόνων. Εάν εγκαθιστάτε ένα νέο σύστημα, μπορεί να θέλετε να παραλείψετε αυτήν τη γρήγορη λίστα:

  1. Προσδιορίστε τον σπασμένο καταιονιστή τρέχοντας για λίγο αυτό το κύκλωμα και επισημάνετε εάν το κεφάλι θα εξαφανιστεί στο γρασίδι σας.
  2. Κλείστε τους ψεκαστήρες και την παροχή νερού στους ψεκαστήρες.
  3. Σκάψτε προσεκτικά μια μικρή τρύπα που περιβάλλει τη σπασμένη κεφαλή μέχρι να φτάσετε στον σωλήνα PVC που τροφοδοτεί την κεφαλή.
  4. Αφαιρέστε τη σπασμένη κεφαλή του ψεκαστήρα.
  5. Εάν η θηλή (ο μικρός γκρίζος σωλήνας με σπείρωμα στο PVC και την κεφαλή του ψεκαστήρα) σπάσει, μπορεί να χρειαστείτε εργαλείο επισκευής ψεκαστήρα σαν αυτό για να εξαγάγετε το σπασμένο κομμάτι.
  6. Εάν το PVC T ή ο ίδιος ο σωλήνας είναι σπασμένο, μπορεί να χρειαστεί να επιμηκύνετε την τρύπα σας για να εκτεθεί αρκετός από τον σωλήνα PVC, ώστε να μπορείτε να κόψετε το σπασμένο τμήμα και να το επισκευάσετε με νέο εξάρτημα και μήκος PVC.
  7. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για επισκευή σωλήνων άρδευσης με αντοχή στη θραύση.

Οι εκτοξευτήρες «κανονικού» τρόπου και οι εκπομποί σταγόνων έχουν ρυθμιστεί

πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές καταιωνιστήρων
Αυτός είναι ο τυπικός (και εξαιρετικά σπάσιμος) τρόπος εγκατάστασης εκτοξευτών.

Τώρα που καλύψαμε τα βασικά για τον τρόπο αντικατάστασης των κεφαλών καταιωνιστήρων, ας δούμε πώς φτάσαμε εδώ αρχικά. Η τυπική διάταξη για τους περισσότερους εκτοξευτήρες γκαζόν αποτελείται από ένα σπείρωμα PVC T που είναι συνδεδεμένο με το σωλήνα του καταιωνιστή, μια πλαστική θηλή και την ίδια την κεφαλή του ψεκαστήρα. Το PVC T είναι συνήθως SST (Slip, Slip Threaded – που σημαίνει ότι οι δύο πλευρές είναι λείες pvc για συγκόλληση σε περισσότερους σωλήνες PVC και ένα άνοιγμα έχει σπείρωμα για μια θηλή). Η θηλή περνάει με σπείρωμα τόσο στον σωλήνα PVC όσο και στην κεφαλή του καταιωνιστή. Η θηλή είναι επίσης συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος και θα κουμπώσει εύκολα εάν κάποιος σκοντάψει στην κορυφή της κεφαλής του ψεκαστήρα ή την χτυπήσει με το χλοοκοπτικό.

πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές καταιωνιστήρων
Μια άλλη ματιά στον παλιό σχολικό τρόπο εγκατάστασης ενός ανυψωτικού καταιωνιστή.

Επειδή όλα είναι εγκατεστημένα κατευθείαν από τη γραμμή PVC, είναι σχεδόν σαν να είναι σχεδιασμένα για να σπάσουν. Σε εφαρμογές τοπίου, (όπου η κεφαλή του ψεκαστήρα δεν είναι κυρίως κάτω από το επίπεδο του εδάφους, οι εκτεθειμένοι καταιωνιστήρες είναι ακόμη πιο πιθανό να σπάσουν από ιδιοκτήτες σπιτιού, κηπουρούς, παιδιά που παίζουν, οχήματα ή απλά κάποιος που περπατά στην αυλή. Αλλά, αυτό είναι ένα άρθρο για το πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές καταιονισμού, όχι πώς να μην το κάνετε!Υπάρχει καλύτερος τρόπος και περιλαμβάνει μια απλή και φθηνή άρθρωση.

Πώς να εγκαταστήσετε ή να αντικαταστήσετε τις κεφαλές ψεκαστήρα για να αποφύγετε τη θραύση – Σύνοψη βίντεο

Το όχι και τόσο μυστικό συστατικό για να φτιάξετε μια άρθρωση ανθεκτική στο σπάσιμο – The Marlex Street Ell

Ανάλογα με τον τύπο της κεφαλής καταιονισμού, του ανυψωτικού ή του σταγονόμετρου που θα εγκαταστήσετε, θα σας προτείνουμε τη δημιουργία ενός αρμού περιστροφής (ή δύο). Παρόλο που μπορείτε να αγοράσετε προκατασκευασμένες συνδέσεις αιώρησης, γνωστές και ως αστείες σωλήνες, μας αρέσει να δημιουργούμε ευέλικτες, ανθεκτικές στη θραύση συνδέσεις χρησιμοποιώντας το Marlex Street Ells.

πώς να αντικαταστήσετε υλικά κεφαλών καταιωνιστήρων
Ο σταθμός μου για τη δημιουργία εύκαμπτων αρθρώσεων.

Το Marlex Street Ell είναι απλά μια εφαρμογή 90 μοιρών με αρσενική και θηλυκή πλευρά με σπείρωμα. Συνδέοντας τρία από αυτά τα εξαρτήματα μεταξύ τους, δημιουργείτε έναν εύκαμπτο σύνδεσμο. Η προσάρτηση αυτής της εύκαμπτης άρθρωσης σε μια θηλή και τη γραμμή σταγόνων σας (ή άλλη άρθρωση Marlex που συνδέεται με μια κεφαλή καταιωνιστήρων), δημιουργεί ένα πολύ πιο ανθεκτικό στο σπάσιμο σύστημα καταιωνιστήρων.

ταλαντευόμενη άρθρωση έτοιμη να ξεκινήσει
Εδώ είναι δύο από τις ταλαντευόμενες αρθρώσεις που έχω προσυναρμολογήσει και είναι έτοιμοι να κολληθούν στη θέση τους.

Είναι πολύ πιο εύκολο να τα κατασκευάσετε χύμα από ένα άνετο τραπέζι, εάν εγκαθιστάτε ένα νέο κύκλωμα άρδευσης όπως εγώ. Έστησα ένα μικρό σταθμό με όλα τα εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολύ σημαντικών αρθρώσεων Marlex. Αφού προσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις, μεταφέρετέ τις εκεί που σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε την επισκευή ή την εγκατάστασή σας.

Όταν τα πράγματα πηγαίνουν στο πλάι είναι καλό

Όπως είδαμε στο βίντεο και στις εικόνες εδώ, η τυπική προσέγγιση για την προσθήκη ενός T ή 90 για μια κεφαλή ψεκαστήρα έχει το σπειροειδές εξάρτημα PVC να στοχεύει ευθεία προς τα επάνω. Με την πιο ευέλικτη προσέγγιση εδώ, στην πραγματικότητα συνιστούμε να γυρίζετε το PVC T ή το 90 στο πλάι, έτσι ώστε το τμήμα με σπείρωμα να στοχεύει προς την πλευρά του σωλήνα και όχι ευθεία. Εάν κάποιος σκάβει στην περιοχή στο μέλλον, αυτή η προσέγγιση καθιστά λιγότερο πιθανό να βλάψει το εξάρτημα PVC.

πώς να αντικαταστήσετε τις κεφαλές καταιωνιστήρων με αιώρηση
Εδώ είναι ο νέος τρόπος. . . αυτός ο πολύ πιο εύκαμπτος σύνδεσμος αιώρησης είναι έτοιμος να κολληθεί στη γραμμή PVC.

To Teflon Tape – or Not to Tape, αυτό είναι το ερώτημα

Για τις συνδέσεις που είναι Marlex με Marlex, μην ανησυχείτε για την ταινία τεφλόν. Ωστόσο, κατά τη σύνδεση μιας θηλής ή ανύψωσης, συνιστάται η προσθήκη λίγης ταινίας τεφλόν για να ελαχιστοποιηθούν οι διαρροές και να διατηρείται η άρθρωση λιπασμένη σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρέσετε ένα κομμάτι στο μέλλον. Χάρη στις νέες δεξιότητές σας εδώ, ελπίζουμε ότι η αφαίρεση δεν θα χρειαστεί σύντομα!

έχει εγκατασταθεί αιώρηση
Εδώ μπορείτε να δείτε τη νέα αιώρηση που έχει εγκατασταθεί σε ένα νέο κύκλωμα άρδευσης με σταγόνες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον πρώην γείτονά μου Michael που έτυχε να είναι επαγγελματίας τοπίου. Συζήτησα μαζί του σχετικά με το νέο σύστημα άρδευσης με σταγόνες που σχεδίαζα να εγκαταστήσω σε ένα επικό έργο ανακατασκευής τοπίου που παρουσιάστηκε σε έναν διαγωνισμό «Yard Wars» με το Family Handyman. Ο Michael μου δίδαξε πώς να αντικαταστήσω τις κεφαλές καταιονισμού (ή στην περίπτωσή μας να εγκαταστήσω νέες) με τις τεχνικές δημιουργίας μιας ταλάντωσης που παρουσιάζονται εδώ. Παρά το γεγονός ότι από τότε μια ποικιλία ανθρώπων και παιδιών περνούν τακτικά στην αυλή μας, δεν έχει σπάσει ούτε μια κεφαλή καταιονισμού.

πώς αντικαθιστούμε κεφαλές καταιονισμού - επιλογές κεφαλής
Είτε αντικαθιστάτε μια σπασμένη κεφαλή καταιωνιστήρων είτε εγκαθιστάτε ένα νέο κύκλωμα καταιωνιστήρων ή σύστημα σταγόνας, υπάρχει ένας τρόπος να κάνετε τις συνδέσεις σχεδόν στεγανές με μια χούφτα σκαλοπάτια Marlex.

Ως κάποιος που ένιωθε σαν να επισκευάζω μια σπασμένη κεφαλή καταιωνιστήρων κάθε δύο μήνες, αυτή η νέα προσέγγιση για την αποφυγή σπασμένων κεφαλών καταιωνιστήρων ήταν νικητής. Και δεδομένου ότι μέρος του τοπίου μας βρίσκεται σε κλίση και εξακολουθεί να εξελίσσεται, η δυνατότητα περιστροφής και περιστροφής των συνδέσεών μας για τις γραμμές καταιονισμού και σταγόνων είναι πολύ χρήσιμη πολλές φορές.

Αγοράστε Marlex αγκώνες 90 μοιρών τώρα – μέσω Ewing Irrigation

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar