Προμήθειες ακινήτων – Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε πωλητής σπιτιού

4
Προμήθειες ακινήτων – Τι πρέπει να γνωρίζει κάθε πωλητής σπιτιού

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν όταν ένα σπίτι πωλείται μέσω μεσίτη / μεσίτη ακινήτων, καταβάλλεται προμήθεια. Πολύ λίγοι καταλαβαίνουν πού πηγαίνει αυτό το φαινομενικά μεγάλο χρηματικό ποσό και ποιος τα παίρνει στη διαδικασία. Πώς πληρώνεται ο αντιπρόσωπος του αγοραστή (με σύγχυση αποκαλούμενος «πράκτορας πωλήσεων»); Πώς πληρώνεται ο πράκτορας εισαγωγής; Τι γίνεται με την εμπλεκόμενη μεσιτεία; Πληρώνει ένας αγοραστής την προμήθεια του αντιπροσώπου του; Ποιες είναι οι μέσες προμήθειες ακινήτων στις ΗΠΑ; Αν και οι νόμοι και οι πρακτικές για τα ακίνητα διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, θα απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και σε άλλες, έτσι ώστε όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε ή ειδικά να πουλήσετε, να μην είστε στο έλεος ό,τι σας πει ένας αντιπρόσωπος .

Μέσες Προμήθειες Ακινήτων

Παρά τα όσα μπορεί να ακούσετε από άτομα της επιχείρησης, οι προμήθειες των κτηματομεσιτών είναι διαπραγματεύσιμες. Δεν υπάρχει καθορισμένο ή ποσοστό προμήθειας σε ολόκληρο τον κλάδο. Οι μέσες προμήθειες ακινήτων μπορεί να διαφέρουν όχι μόνο από πολιτεία σε πολιτεία, από περιοχή σε περιοχή ή από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ακόμη και μεταξύ πρακτόρων από την ίδια μεσιτεία. Η τυπική προμήθεια ακινήτων σε εθνικό επίπεδο για κατοικίες συνήθως πέφτει κάπου ή κοντά στο εύρος 5% έως 6%. Εάν πληρώνετε λιγότερο από πέντε ή έξι τοις εκατό, μην υποθέσετε ότι παίρνετε πολλά (περισσότερα για αυτό στην «κατώτατη γραμμή» παρακάτω).

Παίρνει ο Πράκτορας Καταχώρισης Ολόκληρη την Προμήθεια;

Μερικές φορές οι πωλητές υποθέτουν ότι το πλήρες ποσοστό προμήθειας πηγαίνει στον πράκτορα εισαγωγής

Στις περισσότερες πωλήσεις κατοικιών, η συνολική προμήθεια (περίπου 5-6% που αναφέρεται παραπάνω) κατανέμεται μεταξύ του αντιπροσώπου του αγοραστή (γνωστός και ως «πώλησης») και του πράκτορα εισαγωγής (ο αντιπρόσωπος που εκπροσωπεί τον πωλητή). Στις περισσότερες συναλλαγές, οι πράκτορες συνδέονται με μεσιτεία. Η προμήθεια πηγαίνει τεχνικά στη μεσιτεία, η μεσιτεία παίρνει την περικοπή τους και στη συνέχεια το υπόλοιπο εκταμιεύεται στον πράκτορα. Το ποσοστό που πηγαίνει στη μεσιτεία έναντι του πράκτορα είναι γνωστό στο διαχωρισμό της προμήθειας. Οι νέοι πράκτορες ενδέχεται να διατηρούν μόνο το 50% ή το 70% της προμήθειας, ενώ οι πράκτορες κορυφαίας παραγωγής ενδέχεται να έχουν πιο ευνοϊκές διαιρέσεις που πλησιάζουν το 90%. Υπάρχουν επίσης μεσιτείες «100% προμήθειας» που δεν κάνουν περικοπή, αλλά χρεώνουν στους πράκτορές τους μια ποικιλία αμοιβών για να συνδεθούν με αυτήν τη μεσιτεία. Ορισμένες εκπτωτικές μεσιτικές εταιρείες πληρώνουν μισθό και καθόλου προμήθεια, και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν περιμένουν απαραίτητα από τον αντιπρόσωπό σας να έχει υψηλά κίνητρα, ειδικά όταν πρόκειται να ξοδέψετε χρήματα, χρόνο και προσπάθεια για την ευρύτερη αγορά του σπιτιού σας.

Τέλος, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο πράκτορας εισαγωγής αντιπροσωπεύει τον αγοραστή αλλά και τον πωλητή. Στην Καλιφόρνια αυτό είναι νόμιμο εφόσον πληρούνται ορισμένα κριτήρια, αλλά ορισμένες πολιτείες δεν επιτρέπουν τη διπλή υπηρεσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις διπλής αντιπροσωπείας, η χρηματιστηριακή/πράκτορας καταχώρισης κάνει την πλήρη συνολική προμήθεια αντί να τη διαιρεί με άλλο μέρος που εκπροσωπεί τον αγοραστή.

Πληρώνει ο Αγοραστής τον Αντιπρόσωπό του;

Στη ρύθμιση που αναφέρεται παραπάνω, όπου ο πράκτορας εισαγωγής μοιράζεται τη συνολική προμήθεια με την πλευρά αγοράς, ο αγοραστής δεν πληρώνει τεχνικά απευθείας τον αντιπρόσωπό του. Αντίθετα, η μεσιτεία / πράκτορας που εκπροσωπεί τον αγοραστή πληρώνεται από τη συνολική προμήθεια που διαπραγματεύτηκε ο πράκτορας εισαγωγής όταν υπέγραψε την καταχώριση με τον πωλητή. Ωστόσο, όταν το σκεφτείτε, αυτή η προμήθεια προέρχεται από τα χρήματα που πλήρωσε ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ για να αγοράσει το σπίτι. Επομένως, ποιος πραγματικά πληρώνει τον πράκτορα του αγοραστή είναι θέμα προοπτικής.

Γιατί η κατώτατη γραμμή έχει μεγαλύτερη σημασία από το ποσοστό της Επιτροπής

προμήθειες ακινήτων
Η κατώτατη γραμμή ή αυτό που NET είναι πιο ζωτικής σημασίας από το πραγματικό ποσοστό προμήθειας

Εάν πληρώνετε μια «χαμηλή» προμήθεια κτηματομεσίτη, υπάρχει πιθανότητα να μην δίνετε κίνητρα στον δικό σας μεσίτη ή/και στον αντιπρόσωπο που ενδεχομένως εκπροσωπεί τον αγοραστή. Μια χαμηλή προμήθεια δεν θα σας συμβάλει απαραίτητα στην πώληση, εάν εκπροσωπείστε από έναν αντιπρόσωπο που δεν έχει επενδύσει στο επιθετικό μάρκετινγκ της ιδιοκτησίας σας και δεν διαπραγματεύεται καλά. Εάν η προμήθεια που προσφέρεται σε αντιπροσώπους που εκπροσωπούν αγοραστές είναι χαμηλότερη από αυτή που έχουν συνηθίσει οι αντιπρόσωποι στην περιοχή σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το σπίτι σας λαμβάνει λιγότερες εμφανίσεις και λιγότερη έκθεση στους αγοραστές. Σε τελική ανάλυση, το βασικό ερώτημα είναι ποιο θα είναι το τελικό σας αποτέλεσμα (τι καθαρίζετε από την πώληση), όχι μόνο το ποσοστό των προμηθειών ακίνητης περιουσίας που πληρώνετε. Στην ακίνητη περιουσία, το μεγαλύτερο έξοδό σας μπορεί να είναι τα χρήματα που δεν βγάζετε από την τιμή πώλησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με προμήθειες μεσιτών, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών σχετικά με το πώς μερικές φορές μπορείτε να κερδίσετε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τις πωλήσεις του σπιτιού σας πληρώνοντας ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ προμήθεια, επισκεφτείτε αυτό το αναλυτικό άρθρο σχετικά με τις προμήθειες:

Περισσότερες πληροφορίες – μέσω MarcLyman.com

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar