Ποικιλίες ντομάτας – Μερικές από τις κορυφαίες επιλογές μας

4
Ποικιλίες ντομάτας – Μερικές από τις κορυφαίες επιλογές μας

Ποιος δεν αγαπά μια φρέσκια, νόστιμη ντομάτα που καλλιεργείται στο σπίτι; Αλλά οι εκατοντάδες ποικιλίες που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή μπορούν γρήγορα να αφήσουν τους υποψήφιους κηπουρούς να ξύνουν τα κεφάλια τους σε σύγχυση. Για να σας βοηθήσουμε, δοκιμάσαμε μια δελεαστική καλλιέργεια ποικιλιών ντομάτας και ορίστε τα αποτελέσματα!

Ποικιλίες ντομάτας Red Beefsteak

Αυτό το φυτό αγοράστηκε ως α Bonnie’s Plants ξεκινήστε από το Lowes για περίπου 4 $. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που είχε φρούτα πάνω του πιο γρήγορα. Κάποια στιγμή τον περασμένο μήνα, είχε πάνω του περίπου 7 φρούτα μεγέθους πράσινης μπάλας του τένις. Ωστόσο, δύο καρποί έγιναν πολύ στριμωγμένοι, ο ένας λίγο μετά τη συλλογή και ο άλλος ενώ ήταν ακόμα στο φυτό, οπότε δεν είμαι σίγουρος πόσο καλά προμηνύει αυτό για τη συνολική επιτυχία αυτού του φυτού.

Δεν είμαι σίγουρος για το χώμα για γλάστρες που μπήκε σε αυτό, το οποίο νομίζω ότι είναι κυρίως το πρόβλημα. Το σπάσιμο ήταν επίσης ένα πρόβλημα όπως και τα σφάλματα. Η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι επίσης ιδιαίτερα ψηλή, οπότε ίσως θελήσετε να πάτε με ένα μεγάλο καφασωτό ντομάτας για αυτό. Τα φρούτα δεν φαινόταν να βγαίνουν τόσο μεγάλα όσο διαφημίζονταν. Ωστόσο, έχουν μια καλή, κλασική γεύση ντομάτας και είναι αρκετά παραγωγικά.

ποικιλίες ντομάτας
Δεξιόστροφα: μαύρο κεράσι, κόκκινη μοσχαρίσια μπριζόλα, μαύρο από την Τούλα.

Μαύρο από Tula Tomatoes

Οι σπόροι για αυτό το φυτό προήλθαν από ένα Πωλητής Etsy και είχε λογικούς ρυθμούς βλάστησης. Ξέρω από την προηγούμενη εμπειρία ότι αυτά τα άσχημα φρούτα είναι εξαιρετικά νόστιμα και κάνουν υπέροχα σάντουιτς BLT. Ωστόσο, το κόλπο στη Γεωργία είναι να τους κάνει να παράγουν φρούτα επειδή δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν τόσο καλά μόλις αρχίσει η ζέστη. Ξεκίνησα το πρώτο σετ τον Μάρτιο, αλλά ένα τυχαίο κρυολόγημα τα πήρε, οπότε έπρεπε να ξεκινήσω από την αρχή.

Αν και είχα δύο φυτά, μέχρι στιγμής υπήρχαν μόνο δύο φρούτα. Το πρώτο ήταν πολύ ραγισμένο (πρόβλημα με αυτήν την ποικιλία) και δεν μπορούσε να φαγωθεί. Το δεύτερο είχε σήψη από άνθη. Αυτά τα φυτά γίνονται επίσης πολύ μεγάλα, ακόμη και σε δοχεία και μαραίνονται αρκετά γρήγορα εάν δεν ποτίζονται για σύντομες περιόδους. Έτσι, για μερικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα εκείνους στον βαθύ Νότο, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να μεγαλώσουν. Αλλά η οικογένειά μας τα αγαπά όταν τα καταφέρνει.

Μαύρα ντοματίνια

ποικιλίες ντομάτας
Ένα σύμπλεγμα από μαύρα ντοματίνια.

Αυτοί οι σπόροι αγοράστηκαν ως μέρος μιας παραγγελίας από Tradewind Fruits, αλλά και τα φυτά είναι εύκολο να τα βρεις όπως ξεκινάει από το Lowes και αυτό έκανα πέρυσι. Γνωρίζω από προηγούμενη εμπειρία ότι αυτά τα φυτά είναι εξαιρετικά παραγωγικά και παράγουν μικρούς, χυμώδεις μαύρους καρπούς ακόμη και τους πιο ζεστούς μήνες. Έχουν επίσης καλή γεύση και κάνουν αξιοπρεπή, αν και εξαιρετικά μεγάλα, φυτά δοχείων.

Ήταν από τους πρώτους που ωρίμασαν φέτος, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν αργά. Ωστόσο, αυτή τη φορά, άφησα τους πρώτους καρπούς (ένα σύμπλεγμα 5) στο φυτό πάρα πολύ καιρό. Κάποια έσπασαν και δεν μπόρεσαν να σωθούν. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεστε πραγματικά μια χούφτα από αυτά για να φτιάξετε ένα σάντουιτς ντομάτας αξιοπρεπούς μεγέθους. Επίσης είναι πολύ καλά κομμένα και σοταρισμένα με βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγη φέτα.

Ντομάτες Risentraube

Πρόκειται για μια άλλη ζουμερή ποικιλία ντομάτας, αλλά με πιο κλασική γεύση ντομάτας. Τους έβαλα να έρθουν τυχαία στην αυλή μου από χαλασμένα φρούτα που είχαν πέσει τον προηγούμενο χρόνο στο δρόμο για τον κάδο σκουπιδιών. Φαίνονται επίσης να είναι αρκετά ανθεκτικά φυτά, παρά τη ζέστη του καλοκαιριού. Αυτή τη φορά, πήρα τους σπόρους από την Tradewind Fruits. Τα πάνε καλά στο δοχείο τους, αλλά παρ‘ όλα αυτά έχουν αρχίσει να ξεπερνούν το κλουβί της ντομάτας. Μετά από αρκετούς μήνες, το φυτό μου άρχισε επιτέλους να αναπτύσσει καρπούς, αλλά έχουν περίεργο σχήμα σε σύγκριση με αυτούς που έχω καλλιεργήσει στο παρελθόν.

Ντομάτες Ρομά

Φυτό ντομάτας.

Έχω καλλιεργήσει αυτές τις ποικιλίες ντομάτας στο παρελθόν, αλλά δεν έχω εντυπωσιαστεί πολύ με αυτές. Εξάλλου, δεν είναι πολύ ζουμερά ή πολύ καλά για φρέσκο ​​φαγητό. Συνήθως είτε ψήνονται στο φούρνο είτε στεγνώνονται στον ήλιο για μελλοντική χρήση. Ή χρησιμοποιούνται σε σάλτσες. Δεν θυμάμαι να έχουν προβλήματα με παράσιτα ή ασθένειες, αλλά η θαμπή γεύση τους ήταν ο λόγος που αποφάσισα να μην τα καλλιεργήσω ξανά.

Ο ξάδερφός μου (που τα αγαπά) είχε πάρει ένα πακέτο από αυτά Σπόροι Livingston πριν από αρκετά χρόνια και τα μοιράστηκε μαζί μου. Εξακολουθούσαν να αναπτύσσονται εύκολα και ήταν ένα από τα λίγα φυτά που δεν φαινόταν να ξεπερνούν το κλουβί τους.

Pink Brandywine Tomatoes

ποικιλίες ντομάτας
ντομάτες μπράντυ.

Οι σπόροι για αυτά τα φυτά προήλθαν από Burpee μέσω Lowes και πιθανώς είχε τα καλύτερα συνολικά ποσοστά βλάστησης. Έψαχνα για μια νόστιμη ποικιλία πλήρους μεγέθους που θα συνέχιζε να είναι καλά στη ζέστη του καλοκαιριού εδώ στη Γεωργία, για να καλύψει τα κενά παραγωγής μεταξύ των ντοματών Τούλα. Έχουν φύλλα «πατάτας» σε περίεργο σχήμα, που τα κάνει να ξεχωρίζουν εύκολα από τα άλλα φυτά. (Ένα μπόνους, αν έχετε την τάση να ανακατεύετε τα σπορόφυτα!)

Αλλά το κύριο μειονέκτημα είναι ότι φαίνεται να χρειάζονται περισσότερο ήλιο από τις άλλες ποικιλίες ντομάτας. Καλλιεργούσα ένα σε μια περιοχή που έχει κάποια σκιά και έχει πέσει σε σημείο που τώρα μεγαλώνει κάτω από το δοχείο. Τα φυτά της γιαγιάς μου είναι σε πλήρη, σχεδόν αμείλικτο ήλιο και έχουν ήδη πολυάριθμους καρπούς, αψηφώντας διάφορους ισχυρισμούς στο διαδίκτυο ότι αυτά δεν είναι πολύ παραγωγικά φυτά.

Αυτές οι ντομάτες είναι μεσαίου μεγέθους (δικές μας) έως μεγάλου μεγέθους (δήθεν). Ανάλογα με το στέλεχος, όταν ωριμάσουν γίνονται κόκκινα ή ροζ. Οι δικοί μας ήταν οι τελευταίοι. Παρατηρήσαμε επίσης κάποιο σχίσιμο λόγω της βροχής, αλλά είναι σπάνιο φέτος που οι ντομάτες δεν σχίζονται.

Αυτά τα φρούτα είναι ζουμερά και μπορεί να είναι υδαρή, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια αξιοπρεπή γεύση. Οι παππούδες μου τα λάτρευαν αλλά η μητέρα μου και εγώ προσωπικά μου αρέσουν οι πιο κρεατικές ποικιλίες. Εάν χρησιμοποιείτε τα κρασιά Brandy σε σάντουιτς, φροντίστε πρώτα να φρυγανίσετε το ψωμί. Διαφορετικά, το γεύμα σας θα είναι μουσκεμένο και ακαθάριστο πριν το τελειώσετε.

Ποιες ποικιλίες ντομάτας καλλιεργείτε στην αυλή σας; Πείτε μας για αυτούς και πώς τα κατάφεραν στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar