Κατοίκους Επιμέλεια και Διαβίωση Δωρεάν Ενοικίαση

5
Κατοίκους Επιμέλεια και Διαβίωση Δωρεάν Ενοικίαση

Θα με πιστεύατε αν έλεγα ότι μπορείτε να ζήσετε δωρεάν ενοικίαση για δεκαετίες σε ένα ιστορικό κτήριο μεγάλης σημασίας; Οι επιμελητές κατοικιών συνεργάζονται με κρατικούς ιστορικούς φορείς σε μια δημιουργική προσπάθεια διατήρησης των ιστορικών πόρων. Ιστορικές πηγές που αντιπροσωπεύουν την αφήγηση του παρελθόντος της. Ευκαιρίες μόνιμης επιμέλειας προσφέρονται σε πολιτείες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Ντέλαγουερ, Μέριλαντ, Μασαχουσέτης και Βόρειας Καρολίνας για να αναφέρουμε μερικές.

Μόνιμος Επιμελητής 101

Αν και μπορεί να ακούγεται σαν δωρεάν βόλτα, δεν είναι. Αυτά με λίπος αγκώνων, πάθος για την ιστορική διατήρηση και λίγο αυγό φωλιάς χρειάζονται μόνο εφαρμογή. Αν και το ενοίκιο είναι δωρεάν, η δουλειά είναι στον επιμελητή της κατοικίας. Για παράδειγμα, το Πρόγραμμα Επιμέλειας Κατοίκων του Μέριλαντ προσφέρει στους επιμελητές το δικαίωμα σε ισόβια μίσθωση με αντάλλαγμα την αποκατάσταση, τη συντήρηση και περιστασιακά κοινή χρήση του σπιτιού τους με το κοινό. Επί του παρόντος, το πρόγραμμα Maryland έχει 60 επιμελητήρια σε εξέλιξη.

Επιμέλεια κάτοικος Baldwin
Gittings Baldwin House Πριν
Gittings Baldwin House πριν από την αποκατάσταση
Photo-Maryland Department of Natural Resources

Το Gittings Baldwin House (φωτογραφία) προσφέρει ένα εξαιρετικό παράδειγμα πριν και μετά. Ο κύριος και η κυρία Bartlett έλαβαν την επιμέλεια το 1982, σύμφωνα με τον Peter Morrill, Διευθυντή Προγράμματος Επιμέλειας του Μέριλαντ. Δυστυχώς, ο κ. Bartlett πέθανε το 2010 και το ακίνητο επιστράφηκε στο DNR το 2012. «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για μια νέα μίσθωση για να επαναχρησιμοποιήσουμε το ακίνητο για να διασφαλίσουμε τη συνεχή διατήρησή του», είπε ο Morrill.

Gittings Baldwin House μετά την αποκατάσταση
Photo-Maryland Department of Natural Resources

Ορισμένα από τα προγράμματα προσφέρουν δωρεάν ενοίκιο και άλλα προσφέρουν μακροχρόνιες μισθώσεις που αφαιρούν το εκτιμώμενο κόστος του επιμελητή για τη διαχείριση και τη συντήρηση του ακινήτου από την καθιερωμένη εύλογη αγοραία αξία στο ενοίκιο. Γενικά τα ακίνητα θεωρούνται ιστορικά σημαντικά.

Το παλαιότερο τμήμα του Lum’s Mill House του Ντέλαγουερ (φωτογραφία παρακάτω) χτίστηκε το 1730. Όπως μπορείτε να δείτε, το σπίτι χρειάζεται κάποια τρυφερή στοργική φροντίδα και είναι διαθέσιμο στον κατάλληλο επιμελητή κατοικίας.

Επιμέλεια κάτοικος Lums Mill
Lums Mill House Exterior
Photo-Deleware State Parks

Το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής του Ντέλαγουερ κατέχει πάνω από 200 ιστορικές κατασκευές σε 25.000 στρέμματα γης στο πάρκο, περισσότερα από όσα μπορούν να αποκατασταθούν και να διατηρηθούν εντός των τρεχόντων δημοσιονομικών περιορισμών. Ιδιώτες κάτοικοι, ιδρύματα και ορισμένες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Πρόγραμμα Μόνιμης Επιμέλειας, το οποίο προσφέρει εκτεταμένη μίσθωση, συχνά για όλη τη διάρκεια ζωής του επιμελητή, με αντάλλαγμα την αποκατάσταση και τη συντήρηση. Επειδή αυτές οι συγκεκριμένες ιστορικές κατασκευές βρίσκονται σε γη του πάρκου, προστατεύονται από μελλοντική ανάπτυξη στη γύρω περιοχή, ένα μπόνους αν προτιμάτε να περιτριγυρίζεστε από τη φύση.

Εάν ενδιαφέρεστε να ακολουθήσετε ένα από αυτά τα προγράμματα, οι αιτούντες απαντούν γενικά σε ένα αίτημα για πρόταση στο οποίο πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν τους πόρους, την εμπειρία και ένα καλά μελετημένο σχέδιο για την αποκατάσταση και τη συντήρηση της συγκεκριμένης ιστορικής δομής που αναζητούν να κατοικήσει. Ακολουθεί μια λίστα με συνδέσμους προς ορισμένα από τα προγράμματα επιμελητών οικίας που λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.

Ευκαιρίες και πόροι επιμελητών κατοίκων

Περισσότερες πληροφορίες – μέσω του Προγράμματος Επιμέλειας του Delaware State Parks Resident

Περισσότερες πληροφορίες – μέσω του Προγράμματος Επιμέλειας του Maryland Resident

Περισσότερες πληροφορίες – μέσω του Προγράμματος Προστασίας Απειλούμενων Ιδιοτήτων της Βόρειας Καρολίνας

Περισσότερες πληροφορίες – μέσω του Προγράμματος Ιστορικής Επιμέλειας της Μασαχουσέτης

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar