Κατεβαίνουμε και λερώνουμε με τις λεπίδες κλαδέματος από καρβίδιο του Milwaukee AX

5
Κατεβαίνουμε και λερώνουμε με τις λεπίδες κλαδέματος από καρβίδιο του Milwaukee AX

Όταν πρόκειται για εργασίες εξωραϊσμού, μια από τις πιο άθλιες δουλειές είναι η προσπάθεια αφαίρεσης παλιών θάμνων και δέντρων. Η πραγματική κοπή του δέντρου ή του θάμνου που προσβάλλει δεν είναι συνήθως πολύ επαχθής εργασία. το άθλιο μέρος βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια. Τα φτυάρια και οι αξίνες είναι ιδανικά για την αποκάλυψη των ριζών, αλλά οι περισσότεροι από εμάς διστάζουμε να βουτήξουμε τις ακριβές λεπίδες του αλυσοπρίονου μας στη βρωμιά για να τις κόψουμε. Οι τυπικές λεπίδες παλινδρομικού πριονιού λειτουργούν καλά για να φτάνουν στη μπερδεμένη μάζα κάτω από το έδαφος, αλλά δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής μόλις βυθιστούν στη βρωμιά. Λάβαμε πρόσφατα μια ποικιλία από λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide για να δοκιμάσουμε. θα σας δείξουμε πώς τα πήγαν στη μάχη του Man vs. Wood (και του Dirt!).

Λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide
Λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide, έτοιμες για μάχη με τη φύση.

Όταν είχα χρησιμοποιήσει λεπίδες Sawzall για κλάδεμα στο παρελθόν, γενικά άρπαζα όποια λεπίδα κοπής ξύλου είχα. Το Milwaukee σχεδίασε τις νέες λεπίδες ειδικά για να κόβουν κλαδιά και ρίζες γρήγορα, με μια επιθετική διάταξη τριών δοντιών ανά ίντσα. Το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό, ωστόσο, είναι η ικανότητα να επιτίθεται στις ρίζες κάτω στη βρωμιά – χωρίς να καταστρέφεται αμέσως η λεπίδα. Εδώ είναι οι υπόλοιπες προδιαγραφές από το Milwaukee:

• Γρήγορες κοπές πάνω και κάτω από το έδαφος
• Δυνατότητα κοπής καθαρού ξύλου, κλαδιών δέντρων και ριζών
• Βελτιστοποιημένο καρβίδιο που αντέχει υπόγεια λειαντικά (πέτρες, άμμος, βρωμιά)
• Χαμηλό προφίλ λεπίδας, σχεδιασμένο για αφαίρεση ριζών
• Σχέδιο 3 TPI για γρήγορη κοπή σε καθαρό ξύλο
• Μεγάλοι αυλοί για την αποφυγή συσσώρευσης υπολειμμάτων
• Δόντια καρβιδίου για έως και 50Χ διάρκεια ζωής
• Τάνγκ γενικής χρήσης 1/2″
• Προσφέρεται σε 1PK και 3PK

Milwaukee AX Carbide Pruning Blades Vs. Λεπίδες από ανθρακούχο χάλυβα

Όταν μάχεσαι με τη φύση, χρειάζεσαι όποιο πλεονέκτημα μπορείς να αποκτήσεις. Στο Milwaukee AX Λεπίδες κλαδέματος καρβιδίου, αυτή η άκρη είναι γεμάτη με δόντια καρβιδίου. Το Milwaukee ισχυρίζεται ότι το καρβίδιο παρέχει έως και 50 φορές τη χρησιμοποιήσιμη διάρκεια κοπής από μια τυπική λεπίδα από ανθρακούχο χάλυβα.

Τρία δόντια καρβιδίου ανά ίντσα, έτοιμα για γρήγορο και έξαλλο…

Ένα πράγμα που παρατήρησα, καθώς ετοιμαζόμουν να βάλω μια από τις λεπίδες κλαδέματος στο Sawzall μου, ήταν το βάρος του. Αυτές οι λεπίδες είναι αισθητά παχύτερες και πιο στιβαρές από μια τυπική λεπίδα παλινδρομικού πριονιού. Όταν κόβετε χοντρά άκρα δέντρων ή τρυπάτε στη βρωμιά, αυτή η πρόσθετη βαρύτητα θα είναι σίγουρα φίλος σας.

Οι λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide είναι εξαιρετικά παχιές και ανθεκτικές.

Οι λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide Meet Roots – Και τα άκρα και τον κορμό…

Λίγο μετά την παραλαβή της συλλογής μας από Milwaukee AX Carbide Pruning Blades, η κόρη μου και ο σύζυγός της προσφέρθηκαν ευγενικά να παρέχουν ένα πεδίο δοκιμών. Η περιοχή πίσω από το παλιό σπίτι που αγόρασαν πρόσφατα δεν είχε πολλή αγάπη για τον εξωραϊσμό το τελευταίο τέταρτο περίπου του αιώνα, και ήθελαν να καθαρίσουν μια περιοχή για ένα αίθριο. Είχαν ήδη κόψει τους θάμνους, αλλά είχαν αποθηκεύσει τις ρίζες ως ειδική απόλαυση για μένα.

Οι θάμνοι είχαν φύγει, αλλά οι ρίζες έμειναν, έτοιμες να εκτεθούν…

Ο γαμπρός μου και εγώ ασχοληθήκαμε και καθαρίσαμε χώρο γύρω από τις ρίζες με ένα φτυάρι. Χρησιμοποιώντας μια λεπίδα 9″ στο πριόνι, έψαξα τις μπερδεμένες μάζες των ριζών κάτω από κάθε πρώην θάμνο. Οι περισσότερες ρίζες δεν ήταν πολύ χοντρές, στα 2” ή λιγότερο, αλλά ήταν ΠΟΛΛΕΣ.

Λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide
Οι λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide περνούν με φερμουάρ μέσα από τις ρίζες – και τη βρωμιά.

Το Milwaukee AX Carbide Pruning Blades έκανε πολύ σύντομη εργασία για να κόψει όλες τις ρίζες. Ακόμη και οι πιο χοντρές ρίζες κόπηκαν γρήγορα και η λεπίδα δεν είχε κανένα πρόβλημα να τρυπώσει στο αμμώδες χώμα. Όταν τελειώσαμε, η λεπίδα ήταν βρώμικη και έλειπε λίγο χρώμα, αλλά έκοψε τις τελευταίες ρίζες τόσο γρήγορα όσο και την πρώτη.

Ένας άλλος δαγκώνει τη σκόνη.
Ολα τελείωσαν. Προς το επόμενο έργο.

Μια Κάπως Μεγαλύτερη Πρόκληση

Στη συνέχεια στη λίστα επιτυχιών για τον εξωραϊσμό ήταν η αφαίρεση ενός κακώς τοποθετημένου δέντρου, με κορμό περίπου 8″. Ο γαμπρός μου χρησιμοποίησε μία από τις λεπίδες κλαδέματος 12″ Milwaukee AX Carbide για να αφαιρέσει όλα τα άκρα και μετά έκοψε τον κορμό, αφήνοντας περίπου δύο πόδια από αυτό να προεξέχει.

Το δέντρο ήταν κάτω, αλλά ακόμα πολύ στερεά προσκολλημένο στο terra firma…

Χρησιμοποιώντας ένα ματ και φτυάρι, καθαρίσαμε τη βρωμιά γύρω από την περιοχή της ρίζας και προχωρήσαμε στην επίθεση στις ρίζες. Οι ρίζες των δέντρων ήταν πολύ λιγότερο συνεργάσιμες από τις ρίζες των θάμνων. Μερικά από αυτά είχαν διάμετρο 5 ή 6″ και, όπως η Ύδρα των δέντρων, φαινόταν ότι για κάθε ρίζα που κόβαμε, εμφανίζονταν δύο νέες, μεγαλύτερες ρίζες.

Λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide
Η λεπίδα μασούσε σταθερά μέσα από χοντρές ρίζες…
Και βρωμιά. Πολλή αμμώδης, λειαντική βρωμιά.

Επιμείναμε, όμως, κόβοντας όσες περισσότερες ρίζες μπορούσαμε. Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, η λεπίδα έσκαβε επίσης στη γύρω βρωμιά με κάθε χτύπημα. Ωστόσο, δεν φαινόταν να ενοχλεί καθόλου τη λεπίδα, και τελικά κόψαμε αρκετό λαβύρινθο με ρίζες για να μας επιτρέψει να ανατρέψουμε τον κορμό χρησιμοποιώντας την ωμή μας δύναμη (και εννοώ του γαμπρού μου).

Αφού κόψαμε ΠΟΛΛΕΣ ρίζες, καταφέραμε να ανατρέψουμε τον κορμό.

Dishing The Final Dirt On Milwaukee AX Carbide Prining Blades

Μετά τη χρήση των λεπίδων καρβιδίου του Milwaukee σε αυτά τα δύο έργα, το μόνο που μπορώ να πω είναι Wow! Οι λεπίδες είναι αρκετά σφοδρές ώστε να αντέχουν σε αρκετή κατάχρηση και παραμένουν αρκετά αιχμηρές για να κάνουν ΠΟΛΛΗ κοπή. Χρησιμοποιήσαμε την ίδια λεπίδα 12″ για να περάσουμε μέσα από όλες τις ρίζες των δέντρων που χρησιμοποίησε ο γαμπρός μου για να κατεβάσει το δέντρο και να κόψει όλα τα άκρα, και ακόμα έκοβε καλά όταν τελειώσαμε.

Λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide
Μια λεπίδα έκοψε το δέντρο, έκοψε όλα τα κλαδιά και έφαγε τις ρίζες για επιδόρπιο.

Το Milwaukee προσφέρει τις λεπίδες ξεχωριστά και σε συσκευασίες τριών. Οι λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide είναι διαθέσιμες σε μήκη 6”, 9” και 12” και η γενική λαβή έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στα περισσότερα παλινδρομικά πριόνια της αγοράς σήμερα. Εάν έχετε δέντρα ή θάμνους να δαμάσετε, είτε πάνω είτε κάτω από το έδαφος, πιάστε μερικά και πηγαίνετε να παίξετε στο χώμα.

Λεπίδες κλαδέματος Milwaukee AX Carbide

Αγοράστε τώρα λεπίδες κλαδέματος 12 ιντσών Milwaukee AX Carbide – από το Home Depot

Αγοράστε τώρα λεπίδες κλαδέματος 9 ιντσών Milwaukee AX Carbide – από το Home Depot

Αγοράστε τώρα λεπίδες κλαδέματος 6 ιντσών Milwaukee AX Carbide – από το Home Depot

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar